Spaghetti carbonara di carciofi

Vill du carbonaran ännu godare? Testa att ha i kronärtskocka! Wow säger jag bara. Fantastiskt gott! Och snåla inte med osten, riv i massor, skippa grädden och ha i äggulor. Spaghetti carbonara di carciofi görs med färsk kronärtskocka men om du vill fuska så kan du göra med inlagd. Inte samma sak som med färsk men gott ändå!

4 portioner
300 g spaghetti
2 färska kronärtskockor (läs tips i rubriken ovan)
200 g bacon (jag tog växtbaserad bacon)
1 schalottenlök
4 äggulor
2 dl riven parmesan eller pecorino
Salt & peppar
Olja till stekning

Gör såhär:
Börja med att förbereda kronärtskockorna. Skär bort själken och lämna en liten bit, ca 1 cm. Skala bort den träiga delen på stjälken med en kniv. Dra bort dom hårda skalen på kronärtskockan med en liten kniv tills du kommer till de ljusa skalen. Skär bort toppen och dela sedan kronärtskockan i mitten. Gröp ur den “håriga” mittdelen med en sked. Skiva sedan kronärtskockan i tunna strimlor och lägg i en skål kallt vatten.

Hacka löken och bacon i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bacon knaprig. Lyft upp baconet från stekpannan och lägg på ett fat. I samma olja och stekpanna som du stekte bacon steker du löken tills den får färg. Sila av kronärtskockan och vänd ner i stekpannan med löken. Stek under omrörning i ca 5-6 min, tills kronärtskockan mjuknar. Vänd i bacon och stek lite till.

Koka pastan al dente. Precis innan du silar av pastan tar du tillvara på 2 dl av pastans kokvatten. Lägg 4 äggulor i en liten skål och blanda med parmesan. Vänd ner pastan i stekpannan. Tillsätt äggulorna, pastavatten, salt och peppar. Rör om försiktigt tills pastan blir krämig, det tar nån minut. Dra bort från värmen och servera genast!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close