Vill du carbonaran ännu godare? Testa att ha i kronärtskocka! Wow säger jag bara. Fantastiskt gott! Och snåla inte med osten, riv i massor, skippa grädden och ha i äggulor. Spaghetti carbonara di carciofi görs med färsk kronärtskocka men om du vill fuska så kan du göra med inlagd. Inte samma sak som med färsk men gott ändå!
4 portioner
300 g spaghetti
2 färska kronärtskockor (läs tips i rubriken ovan)
200 g bacon (jag tog växtbaserad bacon)
1 schalottenlök
4 äggulor
2 dl riven parmesan eller pecorino
Salt & peppar
Olja till stekning
Gör såhär:
Börja med att förbereda kronärtskockorna. Skär bort själken och lämna en liten bit, ca 1 cm. Skala bort den träiga delen på stjälken med en kniv. Dra bort dom hårda skalen på kronärtskockan med en liten kniv tills du kommer till de ljusa skalen. Skär bort toppen och dela sedan kronärtskockan i mitten. Gröp ur den “håriga” mittdelen med en sked. Skiva sedan kronärtskockan i tunna strimlor och lägg i en skål kallt vatten.
Hacka löken och bacon i tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bacon knaprig. Lyft upp baconet från stekpannan och lägg på ett fat. I samma olja och stekpanna som du stekte bacon steker du löken tills den får färg. Sila av kronärtskockan och vänd ner i stekpannan med löken. Stek under omrörning i ca 5-6 min, tills kronärtskockan mjuknar. Vänd i bacon och stek lite till.
Koka pastan al dente. Precis innan du silar av pastan tar du tillvara på 2 dl av pastans kokvatten. Lägg 4 äggulor i en liten skål och blanda med parmesan. Vänd ner pastan i stekpannan. Tillsätt äggulorna, pastavatten, salt och peppar. Rör om försiktigt tills pastan blir krämig, det tar nån minut. Dra bort från värmen och servera genast!
Tagga någon som behöver inspiration till veckans middagar! Här kommer veckans matsedel med fräscha somriga recept ☀️ Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ💚
Denna vecka hittar du recept på zucchinibiffar med fetaost, kycklinglasagne extra allt eller stekpannelasagne, vietnamesiska biffar med glasnudelsallad eller vietnamesiska sommarrullar, ugnsbakad torsk med sparris eller gnocchi med sparris, lyxig räkpasta på 15 min eller smarrig pasta på 10 min. På baktipset finns recept på sockerkaka med citron🍋 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Ostbricka och virgin strawberry daiquiri
à la @andrafarhad 🤩
Recept på drinken🍓
2 glas
150 g djupfrysta jordgubbar
2 st lime
Ca 4 dl Lemon schweppes
Lime, mynta och is till servering
Gör såhär:
Presa limen. Lägg jordgubbar, limejuice och schweppes i en mixer och mixa tills du får en jordgubbsslush. Häll upp i glas, späd ut med lite mer schweppes och servera!
Hej ❤️
Tänkte dela med mig lite kul som jag har gjort under april och maj. Ni ser endast massa matbilder här i mitt flöde men det händer så mycket bakom kulisserna. Här kommer lite bilder på vad jag har jobbat med och gjort.
1. Handelskammaren bjöd in mig som talare i deras öppet hus. Det var så inspirerande att träffa massa härligt folk och entreprenörer. Jag berättade om min resa och vilka utmaningar man tacklas med när man driver eget bolag. Det ser oftast väldigt härligt ut här i mitt flöde, vilket det är. Jag älskar mitt jobb men det är många gånger tufft. Ibland känns det som extra tufft för att jag är en kvinna med slöja.
2. Ett samarbete jag är oerhört stolt över. I höst kommer jag vara ambassadör för @mustaschkampen . Bilder på mig i mustasch finns snart att se lite överallt för att uppmärksamma mustaschkampen. Förhoppningsvis lyckas vi få så många som möjligt att stödja kampen mot prostatacancer.
3. Jag gästade Malou Efter Tio och pratade om sorgen efter att ha förlorat min mamma och storebror. Så svårt att prata om det men det var ett fint samtal.
4. Tillsammans med Friends lanserar vi Kunskapsbanken – Mobbningens motsvarighet till 1177.
5. På besök hos mitt förlag. Snart släpps min brödbok😍 det planeras för fullt inför lanseringen!
6. Firar Eid i Norge med NRK. Det var så kul! Håller tummarna att Sverige sänder ett liknande program nästa år.
7. Körkortet! Så svårt att få ihop det just nu med mitt jobb och livspusslet med familj. Men jag kämpar på. Kör så ofta jag kan på kvällarna.
8. Igår lagade jag mat på scen med Nordic Future Food i Kistamässa. Jag lagade framtidens hummus gjord med svenska, kravmärkta råvaror(bilden kom inte med 🙈)
9. Så roligt samarbete som ni kommer att se mer av i höst. Kommer att jobba för fullt med detta nu under en period.
TÄVLING🎉
Tre personer har chansen att vinna en goodiebag med godsaker och merch från @edgyveggie
För att vara med och tävla:
📣Följ @edgyveggie & @zeinaskitchen
📣Tagga 3 kompisar som inte får missa att smaka Edgy Veggies läckra produker.
Lycka till! Tävlingen avslutas den 17 maj
Nu kan du även hitta Edgy Veggies seitan på Mathem.se 🎉