Ett roligare sätt att servera vår älskade vardagsfavorit på. Spaghetti och köttfärsås tillagade i ugn med en läcker ostsås.
4-6 portioner
300 g spaghetti
0,5 dl riven parmesanost
Köttfärssåsen:
600 g färs (kött eller vegofärs)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 burkar cocktailtomater (á 400 g)
2 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
Salt & peppar
Olja till stekning
Ostsås:
5 dl mjölk
0,5 dl vetemjöl
150 g riven ost
Salt
Gör såhär:
Börja med köttfärssåsen. Hacka lök i tärningar och vitlök fint. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i köttfärs, vitlök, oregano, basilika och stek tills färsen får färg och smular sig. Vänd i tomatpure och stek lite till. Häll över burktomaterna, smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka under lock i minst 30 min.
Ostsåsen. Blanda mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning. Sänk värmen och låt såsen puttra i ca 3-4 min, tills såsen tjocknar. Dra bort från värmen och vind i osten, rör om tills osten smälter. Smaka av med salt. Koka pastan al dente och sila av. Ringla olivolja över pastan och blanda.
Värm ugnen till 200 grader. Häll hälften av ostsåsen i botten av en långpanna. Forma spaghettisnurror och lägg i långpannan. Häll köttfärssåsen i långpannan. Klicka resterande ostsås runt om och avsluta med att strö riven parmesanost över allting. Tillaga mitt i ugnen i 15 min.