Spicy tuna är en personlig favorit när jag beställer sushi. Här har jag gjort en twist och serverat spicy tuna på en macka med en krämig tonfiskröra på smörstekt bröd toppad med rostad lök, koriander och srirachamajonnäs. Lika gott som det låter. Drömmackan!
6 portioner
6 brödskivor
Smör till stekning
Tonfiskröra:
0,5 rödlök
2 selleristjälkar
2 burkar tonfisk i vatten (á 200 g)
1 dl majonäs
2 dl crémefraiche
1 msk dijonsenap
Salt & peppar
Srirachamajonnäs:
4 msk majonnäs
1 msk sriracha
Topping och tillbehör:
Gräslök
Rostad lök
Citron
Sriracha
Koriander
Salladsblad
Recept på hot tuna melt hittar du HÄR!
Gör såhär:
Tonfiskröran: Finhacka sellerin och löken. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda sedan ihop alla ingredienser till röran och låt stå i kylen en stund.
Srirachamajonnäs: Blanda ihop sriracha och majonnäs.
Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek bröden gyllene på medelhög värme ca 2 min på varje sida. Lägg ett salladsblad på en brödskiva, lägg tonfiskröra över. Toppa med rostad lök, gräslök, citronjuice, sriracha och srirachamajonnäs. Hugg i och njut!
Det här var så gottt!!! Vilka smaker!!