Supergod och superkrämig potatissallad som passar perfekt att serveras vid de allra flesta rätter. Riktigt maffig och smarrig! Recept på klassisk potatissallad hittar du HÄR!, på en till fantastisk potatissallad HÄR! och på libanesisk potatissallad HÄR!
Ca 8 portioner
800 g potatis
3 st hårdkokta ägg
1 dl bostongurka eller finhackad smörgåsgurka
1 rödlök
2 st selleristjälkar
1 dl finhackad persilja
Dressing:
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 msk senap
Salt & peppar
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och ställ åt sidan. Skala och hacka potatisen i tärningar. Koka potatisen tills den mjuknar utan att du kokar sönder den. Låt silas och ångas av ordentligt. Hacka äggen, sellerin och löken i små tärningar. Lägg potatis, ägg, grönsaker och bostongurka i en skål och blanda ihop allting. Häll över dressingen och blanda väl. Täck med plastfolie, låt salladen stå och gotta sig i kylen en stund innan servering.
Till Seina
tycker mycket om din hemsida verkligen mycket goda och lättlagade recept
Med vänlig hälsning
Gunborg Eriksson