Tacos de papa är en favorit från det mexikanska köket. Tortillabröd fyllda med potatis och stekta gyllene. Trots sin enkelhet är denna rätt helt fantastisk! Servera gärna med salsa roja och fetaost. Tacos de papa är lika god att avnjutas varm som kall.
4 portioner
600 g potatis (välj fast eller mjölig. Jag tog fast)
1 vitlöksklyfta
Salt & peppar
6 mellanstora tortillabröd (gärna majstortilla)
Olja till stekning eller pensling
Serveringsförslag:
Salsa roja- recept hittar du HÄR!
Fetaost (eller en anna ostsort som du tycker om)
Salladsblad, strimlad kål, koriander, lime
Creme fraiche eller gräddfil till garnering (jag tog creme fraiche)
Recept på afghansk bolani hittar du HÄR!
Gör såhär:
Skala potatisarna, dela i bitar. Lägg i en gryta, häll över vatten och koka mjuka. Sila av och låt rinna av ordentligt. Mosa potatisarna med en potatisstöt, det ska gärna vara lite bitar i potatismoset. Tillsätt pressad vitlök, salt, peppar och blanda.
Lägg potatismos i ett bröd, vik ihop, pressa brödet lite lätt. Du kan antingen steka bröden eller baka i ugn.
Steka: Hetta upp olja i en stekpanna, lägg ett tortillabröd. Pressa ovansidan av brödet lite lätt med en stekspade för att brödet inte ska öppnas upp. Stek gyllene ca 3-4 min på varje sida.
Ugn: Lägg tortillabröden på en plåt med bakplåtspapper, pensla med rapsolja. Baka gyllene mitt i ugnen på 200° i ca 12 min.
Toppa bröden med salsa roja, smulad fetaost, strimlad kål, sallad, koriander, pressa lime över och avsluta med creme fraiche/gräddfil.
Det här var överraskande gott. Passar så bra i dessa dyrtider. Serverade med en sallad med bönor i.