Thailändsk pad krapow gai- Middag på nolltid

Lättlagad och läcker thailändsk wok med kyckling. Ner med allt i en stekpanna och fräs lite snabbt så har du middagen serverad på nolltid. Traditionellt tillagas pad krapow med thailändsk “Holy Basil” som är en variant på basilika. Om du inte hittar den i din mataffär går det bra att ersätta den med vanlig basilika eller thai basilika. Det blir inte samma sak men det blir supergott ändå!

4 portioner
Ca 400 g kycklingfilé eller kycklingfärs
1 stor knippe helig basilika (finns i asiatiska livsmedelsbutiker, kan ersättas med thaibasilika eller vanlig basilika)
3-4 vitlöksklyftor
1 gul eller rödlök
1 röd paprika
Rapsolja till stekning
Salt 
Sojasås: 
2 msk ostronsås (kan ersättas med japansk soja)
2 msk söt soja (tex ketjap manis, kan ersättas med socker eller honung)
2 tsk fisksås
1-2 tsk chilisås (tex sambal oelek, kan ersättas med färsk eller torkad chili) 
0,5 dl vatten
Serveringsförslag:
Stekt ägg
Jasminris
Salladslök till garnering

Recept på pad krapow med köttfärs hittar du HÄR!

Gör såhär:
Hacka kycklingen i småbitar om du jobbar med file. Hacka chili och vitlök fint. Hacka lök och paprika i strimlor, hacka basilika grovt. Blanda ihop alla ingredienser till sojasåsen i en skål.

Hetta upp olja i en stekpanna eller wok, stek kycklingen och vitlöken under omrörning tills kycklingen får färg. Vänd i lök, paprika, chili och stek tills grönsakerna får en önskad konsistens. Du kan behålla paprika och lök krispiga eller steka tills de mjuknar. Vänd sedan i såsen och fräs lite snabbt. Avsluta med att vända i basilika, smaka av med salt och dra sedan bort från värmen. Servera med stekt ägg, ris och salladslök.

Join the Conversation

  1. Anna Sefbom says:

    Hej,
    Ingrediensen chili saknas i listan över ingredienser i receptet för:
    Thailändsk pad krapow gai- Middag på nolltid
    Mvh Anna

  2. Annelie says:

    Hej ! jag förstår allt tills jag kommer till Chilisåsen. Vad är de jag ska ha i ? Fattar ingenting.. Vill prova denna rätt . Mvh Annelie

  3. Simon Nilsson says:

    Jävlar vad du lyckas få ihop smakerna i dina recept. Är nu inne på 3e veckan att följa dina veckomenyer och ännu har jag inte blivit besviken. Den här kändes ju som det skulle kunna vara restaurang mat. Och som bonus får jag själv bestämma såsigheten på wok rätter. Jag vill ha att såsen ska knappt synas på tallriken, kanske en liten rännnil från wok delen av det =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close