Godaste tonfiskröran

Denna tonfiskröra är verkligen supergod! En gammal favorit på bloggen som jag har uppdaterat. Den förtjänar att få stå i rampljuset igen. Har du inte testat den så rekommenderar jag att du gör det 😀 Lika god i baguett, bakad potatis, på avokado, fyllning i smörgåstårta, till pastasalladen eller varför inte på en frasig våffla. Funkar utmärkt att förberedas i god tid innan servering.
tonfiskröra

1 mellanstor skål tonfiskröra
0,5 rödlök
2 selleristjälkar
2 burkar tonfisk i vatten
1 dl majonäs
2 dl crémefraiche
1 msk dijonsenap
½ citron
Salt
Peppar

Gör såhär:
Finhacka sellerin och löken. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda ihop alla ingredienser och låt tonfiskröran få gotta sig en stund i kylen innan servering. Så enkelt och gott! Serveringsförslag ser du på bilderna nedan 😀
tonfiskröra
tonfiskröra  tonfiskrörapastasallad

Join the Conversation

  1. maria says:

    Måste man ha selleri?

    1. Silja says:

      Jag har purjolök istället

  2. Asså jag älskar det här receptet så himla mycket! Är så glad att jag hittade hit till dig genom Paradrätten 🙂

  3. Susanne says:

    Absolut godaste tonfiskröran! Har gjort det massor med gånger nu. Tack! 🙂

  4. Anonym says:

    Jag älskar tonfisk men inte selleristjälkar.
    Vad kan jag använda istället?

    1. Anonym says:

      Smakar bra med hackad dill!

  5. Anonym says:

    Jag blir så frustrerad när jag inte få info om för hur många personer receptet gäller !!
    Vad är en mellanstor skål ??
    Jag vill gärna tillaga tonfiskröran, men inte för mycket eller för lite !!!
    Ska ha en liten mottagning på min 80 års dag, så det gäller att hålla sig inom alla ramar!
    Detta fenomen visar sig väldigt ofta tyvärr!! Hos alla kockar.
    Nu när jag fått gnälla , så känns det bättre !

  6. Vill gärna ha receptbeskrivning mer utförlig !

  7. Vill gärna ha mer utförliga recept !

  8. Marie Wallander says:

    Nä det var riktigt äckligt. Åkte i soporna direkt för det gick inte att äta.

    1. Jenifer says:

      Driver du? Du kunde svarva munnen lite mer, bitterkärring.
      “Tyvärr var det inte i min smak…” eller liknande kunde ju funkat så slapp du Surf***a-stämpeln.
      Ha en bra dag!

      1. Yohanna says:

        Oops den enda sur*****an här är du

  9. Tomas says:

    Det här receptet är toppklass!

  10. Elin Andersson says:

    Toppgod! Tips på vad man göra något för att den inte ska bli så rinnig? Gissar att sellerin vätskat av sig. Tack för recept

    1. Anonym says:

      Vispa créme fraiche med elvispen innan du blandar med allt brukar hjälpa blir inte rinig då, tornfisken inte har något vatten kvar viktigt också. Lycka till nästa gång

  11. Kattis says:

    Utesluter majonnäs, blä!!
    Selleri blir krispigt i..
    Vill ni ha lite hetta i, ta Arlas lätt creme fraiche med chili & paprika i.

  12. Stefan says:

    Grymt gott! Vet inte om jag gjorde fel som tog och pressade den halva citronen i? Skulle den vart till garnering tro? Blev lite rinnigt, men det är nog för att jag var för hungrig och inte lät tonfisken rinna av ordentligt skulle jag tro

  13. Cecilia says:

    Hur stor ska en burk tonfisk vara? Jag hittar burkar på 95g, 170g och 200g.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close