Tortellini i en krämig tomatsås. Busenkel vardagsmat med lite guldkant. Det gillar vi! Du svänger ihop denna rätt ganska snabbt och enkelt med få ingredienser. Tomatsåsen kan du behålla simpel som jag har gjort nedan eller smaksätta med chiliflakes, färsk chili, oregano, basilika, mozzarella eller någon annan smak som tilltalar dina smaklökar.
4 portioner
500 g färsk tortellini med valfri fyllning (jag valde fyllda med soltorkad tomat)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g färsk tomat eller 400 g krossad tomat (jag tog färsk)
1 msk tomatpuré (kan uteslutas)
2 dl grädde (valfri fetthalt, jag tog vispgrädde)
1 dl vatten
Salt & peppar
Olja till stekning (raps- eller olivolja)
Serveringsförslag:
Parmesan, färsk basilika och svartpeppar
Gör såhär:
Hacka lök och vitlök fint. Om du jobbar med färska tomater hackar du dom i små tärningar. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Stek löken tills den får färg och mjuknar. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt tomatpuré och stek allting under omrörning i ca 1 min. Tillsätt krossad eller färsk tomat och fräs under omrörning i ca 2 min. Tillsätt vatten och låt sedan såsen puttra under lock på medelvärme i ca 20-25 min. Häll i grädde, smaka av med salt och peppar, låt såsen puttra utan lock på medelvärme i ca 10 min.
Koka tortellinin, vänd ner i såsen och servera genast. Toppa gärna med svartpeppar, färsk basilika och parmesanost vid servering.
Gjorde denna till middag igår, väldigt enkel och god! 🙂