En skål tzatsiki är ett riktigt gott tillbehör till de flesta rätter och sallader. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering så alla smaker får gotta sig i såsen.
1 skål tzatsiki
3 dl grekisk/turkisk yoghurt
1 riven vitlöksklyfta
1 gurka (riven)
1,5 tsk vinäger eller 1 msk pressad citron (kan uteslutas)
2 msk finhackad dill (kan uteslutas)
Olivolja
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Vitlöksbröd– recept HÄR!
Grekisk sallad– recept HÄR!
Gör såhär:
Blanda samman alla ingredienser och låt stå en stund i kylen innan servering. Ringla över lite olivolja och servera!
Fiskpinnar med tzatziki. Mums.
Följde receptet och den blev jättevattnig!
Normalt när jag gör tzatziki så pressar jag ur gurkan samt tar ut kärnhuset men här skulle ju hela gurkan rivas och utan att pressa ur vattnet.
Helt förstörd sås!
Har ni skrivit fel?