Ugnsbakad kyckling med osttäcke

En riktigt god och enkel rätt som du snabbt svänger. Blanda ihop den läckra oströran, klicka på kycklingen och sedan skjuts in i ugnen. Kycklingen passar lika bra att serveras med ris, potatis, pasta eller något annat smarrigt som tilltalar dina smaklökar.

6 portioner
6 st kycklingbröstfiléer
1 röd paprika
Ca 12 st körsbärstomater eller 1 tomat
1 näve färsk basilika
2 vitlöksklyftor
200 g färskost
Ca 1,5 dl riven ost
Ca 0,5 dl riven parmesanost
1 tsk paprikapulver
Salt & svartpeppar
Olivolja (eller rapsolja) till garnering
Serveringsförslag:
Tysk gurksallad
Potatis, ris eller pasta

Gör såhär:
Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg kycklingen på en plåt, skär tre snitt på toppen av kycklingfilen, krydda med salt, peppar och paprikapulver. Hacka tomat och paprika i små tärningar, hacka basilika fint. Blanda tomat, paprika, basilika, riven vitlök, färskost, riven ost, parmesan och svartpeppar till en röra.

Klicka röran på kycklingfiléerna och smeta ut den jämnt över varje file. Ringla lite olivolja över och baka mitt i ugnen i ca 17 min, tills kycklingen är helt färdiglagad. Servera med önskat tillbehör och njut!

Join the Conversation

  1. Sofie Gustavsson says:

    Vilken färskost ska man ta? Smaksatt?? Naturell??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close