Ugnsbakade äpplen med ett krispigt havretäcke serverad med lättvispad grädde och sirap. MUMS!
8 portioner
4 st äpplen
Havretäcke:
1,5 dl havregryn
1 dl mjöl
0,5 dl socker
75 g smör
1 tsk kanel
Serveringsförslag:
Lättvispad grädde eller glass
Ljus sirap eller honung (jag tog sirap)
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°. Lägg alla ingredienser till havretäcket i en bunke och nyp snabbt ihop till en smulig deg med fingrarna. Dela äpplena i halvor. Skär bort stjärnhuset. Skär bort en liten bit av äpplets runda sida (se bild), för att äpplet ska stå stadigt i formen. Lägg äpplena i formen och fördela havresmulet jämnt över alla äppelhalvor. Baka mitt i ugnen i ca 25 min. Servera med lättvispad grädde eller glass och ringla gärna lite sirap eller honung över.