Vattenmelon och fetaost

Vattenmelon med fetaost och mynta är en fräsch sallad som är populär runt Medelhavet. Det äts under de varmaste dagarna på året som en svalkande fika. Det serveras gärna med ett riktigt sött te och en bit nybakat bröd. 
melon

Vattenmelon och fetost
1 mellanstor vattenmelon
1 bit fetost (ca 2 dl i tärningar)
2 myntakvistar

Gör såhär:
Dela vattenmelonen i mitten.  Gröp försiktigt ur den delen du ska använda som en “skål”. Den andra halvan skalar du och hackar sedan melonen i fina tärningar. Hacka fetostbiten i lika stora tärningar. Lägg vattenmelonstärningarna i den urgröpta halvan. Toppa med fetaost och garnera med myntakvistar. Servera genast.

Om du vill  servera melonen vid senare tillfälle kan du förbereda alla moment utan att fylla melonen. Fetosten kan bli vattning om den står för länge. Lägg melon- och fetaosttärningar i separata skålar, täck ordentligt och ställ i kylen i några timmar. Lägg även “melonskålen” i kylen och fyll precis innan servering.
TIPS! De urgröpta melonbitarna kan du mixa till en god drink. Lägg i en mixer med bär och mynta. Kör några varv och du har en läskande dryck.
melin2melon3

Join the Conversation

  1. wowwwwwww jag förstår inte hur man ska laga den ska man sätta den i ugn eller micro för och värma upp den? ska man lägga socker till den också? ska mellonen vara färdigbalndat eller koncentrerad och ska osten vara halal eller spelar inte nå roll ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close