Lite som en pizzasallad men snäppet lyxigare. Denna ungerska vitkålssallad passar perfekt vid de flesta rätter och extra god vid pizzan. Gör en stor sats och ställ i kylen, den klarar sig fint upp till 7 dagar. Vi åt minipizzor bredvid vår sallad, recept hittar du HÄR!
6-8 portioner
1 klyfta vitkål (ca 300 g)
2 morötter
1 röd paprika
1 rödlök
3/4 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1,5 tsk salt
2 msk socker
Gör såhär:
Strimla alla grönsaker tunt, antingen med mandolin eller kniv. Lägg grönsakerna i en bunke. Blanda ihop grönsakerna.
Blanda ihop vinäger, salt, socker och vatten i en skål. Blanda tills socker och salt löses upp. Häll dressingen över grönsakerna. Krama in dressingen med händerna i samtidigt som du blandar allting. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt. Låt salladen stå och gotta till sig i minst 30 min i kylen innan servering. Gärna längre. Den klarar sig fint i kylen upp till 7 dagar. Servera som en gott tillbehör vid maten. Vi serverar den gärna med pizza.