Här kommer ett recept på läckra vårrullar. SÅ GODA! Funkar alldeles utmärkt att fylla med veggofärs för ett vegetariskt alternativ. Gör en stor sats och frys in de som inte äts upp. Praktiskt att ha frysen laddad med dem. Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.
Se steg för steg hur jag lagar vårrullarna HÄR!
Ca 25 st vårrullar
500 g färs av valfri sort (veggofärs funkar alldeles utmärkt)
50 g glasnudlar
1 msk vegetabilisk olja
1 klyfta vitkål (ca 400 g), strimlad
2 medelstora morötter, rivna på grova sidan av rivjärnet
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 salladslökar, finhackade
1 msk färsk ingefära, hackad
1 msk ostronsås eller vegetarisk champinjon soja (se bild)
1 msk soja
Salt och peppar efter smak
1 paket vårrullar mellanstorlek (se bild)
Smet att fästa vårrullarna med:
2 matskedar mjöl
2 msk kallt vatten
Pensling:
Vegetabilisk olja (tex rapsolja)
Gör såhär:
Koka upp glasnudlar enligt anvisning på förpackning, sila av och klipp nudlarna med en kökssax i kortare strimlor, ställ åt sidan.
Hetta upp olja en stor wookpanna eller en stekpanna.. Fräs färsen tills den får färg. Tillsätt kål, morötter och stek en stund tills de mjuknar, ca 5-6 minuter. Vänd i glasnudlar, salladslök, vitlök, ingefära, soja, salt och peppar. Fräs i 30 sekunder och ställ sedan åt sidan. Låt fyllningen kallna helt innan du fyller vårrullarna.
Värm ugnen till 200°. Ta ett ark vårrullepapper (täck de andra så de inte torkar ut) och lägg ca 1 msk fyllning på, inte riktigt i mitten av pappret (se bild). Rulla till mitten och vik in kanterna.
Blanda alla ingredienser till smeten som ska hjälpa vårrullarna att fästa. Pensla med smeten längst upp och stäng ihop vårrullen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt, ställ inte dem allt för tätt ihop. Pensla vårrullarna med olja och baka mitt i ugnen i ca 10-15 min. Öppna sedan luckan och vänd på dem och baka i ytterligare ca 10-15 min. Du kan frysa in vårrullarna, de håller sig i frysen upp till 3 månader, bara att ta ut och värma i ugnen eller micron.
Servera med sweet chilisås. Kan även serveras bredvid nudlar- recept finns HÄR! En god dippsås med vinäger hittar du HÄR!
Hej , vad använder du för rispapper till vårrullarna?
Hej,
Jag använder inte rispapper, det är vanlig vårrulleark som finns i frysdisken i mataffärer 🙂
Hej Zeina!
Har gjort dina goda vårrullar nu. Men en del sprack i ugnen. Vad beror det på?
Skall jag tillsätta vitlöken samtidigt som salladslöken?
Ja det ska du göra ❤
Tack, dom blev jättegoda
Hej Zeina, när ska man frysa dem om man vill göra det? Innan eller efter ugnen?
Det funkar både innan och efter. Jag brukar frysa in dem efter de har varit i ugnen 😀
Hej zeina, brukar alltid fritera i olja men det luktar så mkt. Blir de lika frasiga i ugnen?
Dom blir superfrasiga i ugn 😀
Hej! Går det lika bra med rispapper till rullarna?:)
Hej,
Det ska nog funka om du inte vill steka dina vårrullar. Rispapper doppas i vatten och rullas utan att stekas.
Funkar det med filodeg tror du? Mvh Jenny
Hej,
Det funkar absolut men det blir bäst resultat med vårrulledeg.
Kram /Zeina
Så goda och perfekt frasiga. Alla i familjen var 100 % nöjda.
Hej!
Kan jag fritera dem?
Eller måste man köra i ugnen föst?
Mvh Liisi
Hej,
Det går jättebra att fritera vårrullarna direkt.
Hej!
Kan jag göra dem dagen innan dem stekas? Kan dem stå i kylen över natten eller måste jag frysa dem?
älskar dine recept, väntar på din nya kokbok i posten!
Mvh Silje
Är degen du använder vegansk?
Jag köpte paketet med 40 istället för 50 som hon har, men samma märke förväntar sig då att det ska vara samma ingredienser. På baksidan av mitt står vete mjöl, vatten, kokosnötsolja och salt. Inget annat 🙂
Kan man äta dem kalla?
Hej,
om man ska äta som huvudrätt med ris, för hur många personer räcker receptet?
/Amalia
Kan man frysa in vårrullearken igen som inte användes. Om rullarna blir bleka ska jag öka värmen eller ha längre tid i ugnen. // Suzanne
Hejsan, jag är sugen att testa detta recept. Men skulle du tipsa på deg som är glutenfri? Mvh Jeanette
Mums! Jag fick tag på den stora varianten vårrulle-ark, så gjorde lite större vårrullar – min man åt elva stycken. “Godaste vårrullarna jag någonsin ätit” var betyget. Hade ingen ostronsås så tog hoisinsås i stället, det funkade utmärkt.
Precis som Suzanne blev mina lite bleka. Jag gav dem några minuter med grillvärme på slutet för att få lite färg. Tack för ett kanonrecept!
Jättegoda!
Sååå goda! Hittar aldrig vårrulledeg så jag använde filodeg istället. Skippade glasnudlarna, för det hade jag inte hemma. Friterade dem. Sjukt goda! Tack Zeina . Tog en kall nu, fortfarande supergod och frasig!
Supergoda❤️ kommer definitivt att laga igen
Bästa vårrullarna ever, jag har nu gjort dom i tre-fyra år. Jag gör en stor sats på en gång med 1-2 kg färs och tillsätter sambal oelek för lite mera sting. Hälften till svärmor och hälften till oss. Sååå goda kommer inte byta recept.