Här kommer veckans matsedel och idag bjuder jag på ett recept ur min kokbok som heter just Veckans Matsedel. Rysk biffstroganoff som smakar alldeles ljuvligt. Hoppas att det ska smaka och glöm nu inte att hänga med på Instagram HÄR! Bamsekram😀
Måndag- Turkisk linssoppa med bulgur
Tisdag- Lax med grekiska smaker
Vegetariskt alternativ- Ugnsbakade grekiska bönor
Onsdag- Pad see ew
Vegetariskt alternativ- Lättlagade nudlar
Torsdag- Rysk biff stroganoff- Receptet är från min kokbok Veckans Matsedel
Vegetariskt alternativ- Ersätt biffen med vegetarisk korv
4 portioner
400 g biff (löv- eller ryggbiff passar bra)
1 gul lök
250 g champinjoner
rapsolja (till stekning)
3 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 dl vatten, hett
1 msk worcestersås (valfritt)
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl crème fraîche
1 msk färsk persilja, finhackad att strö över
Till servering
kokt ris
saltgurka
Gör såhär:
Skär köttet i strimlor, hacka löken och skiva champinjonerna.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet i omgångar på hög värme under omrörning. Köttet ska stekas och få fin färg, inte kokas. Lägg sedan köttet åt sidan. Stek löken i lite olja tills den blir glansig. Tillsätt champinjonerna och fräs tills de har fått lite färg. Blanda ner kött och tomatpuré och fräs alltsammans hastigt. Rör ner mjölet och stek lite till.
Tillsätt resten av ingredienserna, förutom crème fraiche och persilja, och låt grytan puttra i cirka 15 minuter. Blanda i crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra utan lock i cirka 5 minuter. Garnera med persilja och servera med ris och saltgurka.
Fredag- Jollof rice
Hej! Kan man byta ut champinjoner mot Karl-Johansvamp?
Såklart du kan Marie. Matlagning handlar ju om att använda det man har, och tycker om!