Godkväll på er alla glada! En ny vecka är på igång och ännu en ny matsedel sammanställd här på Zeinas kitchen. Det blir som alltid en härlig blandning med lite gott och blandat. Currygryta med en touch av Indien, fisk från Italien, kycklinglåda från Spanien, mustig gulasch från Ungern och även en vegansk gryta från Gambia. Visst är det härligt hur man berikas från jordens alla hörn bara genom att testa nya smaker? Ha det bäst alla. Kram /Zeina 🙂
Måndag- Vegetariskt. Tid: 30 min
Vegansk currygryta med en touch av Indien. Lättlagad och god gryta som mättar.
Tisdag- Fisk. Tid: 40 min
Goda smaker från Italien i tisdagens fiskrecept. Italiensk torskfilé i foliepaket med soltorkad tomat, färsk spenat, vitlök, purjolök, oliver och citron. Lika gott som det låter, om inte godare.
Vegetariskt alternativ- En fräsch italiensk polentapaj som du kan servera med sallad och balsamico.
Onsdag- Lättlagat. Tid: 40 min
Mitt i veckan kan det vara skönt att laga något som görs ganska snabbt utan konstigheter. Makaronipizza i långpanna är en toppen rätt som går hem hos både stora som små. Servera gärna med pizzasallad som du förberett dagen innan. GOTT!
Vegetariskt alternativ- Byt ut salamin mot soltorkad tomat, mozzarella, champinjoner, lök eller något annat gott som du gillar att ha på din pizza.
Torsdag- Kyckling. Tid: 70 min
En läcker rätt från det spanska köket. Spansk kycklinglåda med chorizo och potatis som tillgas i ugn.
Vegetariskt alternativ- Vegetarisk gryta med couscous inspirerad av det marockanska köket.
Fredag- Veckans godaste middag. Tid: 2-3 h
Ett riktigt långkok är så gott! En fantastisk ungersk gulasch som gärna ska puttra en bra stund. Förbered gärna grytan kvällen innan, den smakar desto godare nästa dag. Vill du laga något som går lite snabbare har du en smarrig köttfärssoppa HÄR!
Vegetariskt alternativ– Vegansk domoda, en gambiansk jordnötsgryta. En av mina absoluta favoriter.
TIPS inför helgen!
Smaskig äppelpaj med kolasås till fikat.
Finfina ciabatta till helgens frukost.