Vegopytt med gröna linser och grönsaker. En läcker vegetarisk rätt som är en blandning av en pyttipanna och wok, full med grönsaker och linser. Lättlagad och god vardagsmat. Välj grönsaker efter smak, de flesta grönsaker passar utmärkt i. Krydda med chili och curry om du vill ha lite sting i maten.
6 portioner
800 g fast potatis (kan bytas ut mot palsternacka/kålrot/rotselleri)
2 morötter
1 lök
1 klyfta vitkål, ca 240 g
1 zucchini
2 paprikor, valfri färg
8-10 st champinjoner
1 dl gröna linser (kan bytas ut mot kokta kikärtor)
2 msk soja
Salt & peppar
Gör såhär:
Koka linserna i saltat vatten i ca 15 min, tills de mjuknar, koka inte sönder dem. Hacka alla grönsaker. Koka potatis och morot mjuka i saltat vatten, sila av och ställ åt sidan. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller gryta. Stek först kålen och löken tills de mjuknar och får färg. Blanda i de övriga grönsakerna och stek under omrörning. Du bestämmer själv hur mycket tuggmotstånd du vill ha på grönsakerna. Vänd i linserna, potatis, morot, soja, salt och peppar. Låt allting fräsas tillsammans i ca 3-5 min. Servera med en klick ajvar relish och rödbetor.