En enkel citronsås som sätter färg och smak på fisken. Jag serverar gärna såsen med mandelfisk.
Ca 6 portioner citronsås
15 g smör
3,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4-5 msk citronsaft från färsk citron
Salt & peppar efter smak
0,5-1 tsk gurkmeja (ger såsen en härlig gul färg)
Gör såhär:
Smält smöret och fräs mjöl och gurkmeja några sekunder. Du kan utesluta gurkmejan, men då får du en vit sås. Tillsätt mjölk, salt och peppar, koka upp såsen under omrörning. Låt sjuda långsamt i 2-3 min. Pressa i citronsaft och servera!
Hej Zeina! Undrar om du menar 150g smör? Tänkte för det går ju inte o fräsa 3msk mjöl i 15g…håller på att tillaga nu men något går fel…
Å
Tiden i ugn är alldeles för kort. Närmare 30 min är nog mer realistiskt. Och som sagt, lite snålt med smör…
Nu blev det fel recension.. Var tänkt till ett annat recept..
Vad skulle man kunna använda istället för vetemjöl om man vill göra såsen till en med diabetes, kan Maizena fungera?
Har testat många av dina härliga recept och fått en del favoriter, men nu har sambon fått en diabetesdiagnos så nu blir det lite krångligare och mycket nytt att lära samt hålla reda på tyvärr. ️⁉️
Tacksamma för att alltid kunna hitta någonting som passar mer eller mindre alla oss i familjen, men även också våra gäster har blivit nöjda när vi använt oss av dina recept och vi rekommenderar därför alltid din sida till alla vi känner.
M.v.h. Familjen Friman-Andersson