Färs/ Paj/ Vegetariskt

Lättlagad tacopaj

Lättlagad tacopaj med färs och krämigt osttäcke. Gott att servera pajen med sallad, nachochips, gräddfil och guacomole.

6 portioner
Pajdeg:
3 dl mjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten
0,5 tsk salt
Fyllning:
500 färs (kött- eller veggofärs)
1 gul lök
1 liten burk tacosalsa (ca 230 g, kan ersättas med 1 burk krossad tomat)
1 påse tacokrydda eller 2 msk egen mix- recept HÄR!
Olja till stekning
Topping:
2,5 dl creme fraiche
2 dl riven ost

Gör såhär:
Pajdegen: Blanda mjöl och smör snabbt i en bunke. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, och låt en bit av degen komma över pajformens kant och vik ner den. Gör så för att degen inte ska krympa ihop. Nagga med gaffel och låt stå i kylskåpet ca 30 min.

Värm ugnen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 7 min.
(På bilderna nedan kan du se att jag inte förgräddade pajskalet först, utan la färsen direkt över degen. Degen blev inte så frasig som jag önskade mig, så därför rekommenderar jag att du förgräddar pajskalet för bäst resultat).

Hacka löken i tärningar. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Tillsätt färsen och stek lite till. Krydda med tacokrydda och tillsätt tomatsalsa. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 10-15 min. Häll sedan färsen över pajskalet.

Blanda samman creme fraîche och riven ost, bred över färsen. Baka pajen mitt i ugnen på 200° i ca 20 min.

Recept på fler goda pajer:
Kycklingpaj
Köttfärspaj
Grekisk paj
Tomatpaj

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

3 × 3 =