Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt

Oreocheesecake i glas

Busenekel och lyxig oreocheesecake serverad i glas. Superfärsch och god dessert!

4 portioner
1  pkt oreokex
200 g färskost (tex philadelphiaost)
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 lime
2 msk smält smör
Garnering (valfritt):
Bär, riven choklad, oreokex

Gör såhär:
Krossa 10 st oreokex, banka dem med brödkavel eller kör i en mixer tills de blir smulor.  Blanda smulorna med smält smör. Fördela kexsmulorna jämnt i 4 glas. Vispa grädden fast och fluffig, ställ åt sidan. I en separat skål blandar du färskost, rivet skal från en halv lime (endast det gröna), saften från en halv lime, vaniljsocker och florsocker. Vispa snabbt med en elvisp. Vänd i grädden och rör om med en slickepott.

Spritsa eller klicka i färskostblandningen i glasen över kexsmulorna. Ställ glasen i kylen i ca 60 min, eller längre om du vill servera dem vid senare tillfälle, de klarar sig fint i kylen i flera timmar. Toppa med orekoex, riven choklad, bär och servera!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

4 × fyra =