Husmanskost/ Huvudrätt/ Pasta & Nudlar/ Sverige

Stuvade makaroner

Stuvade makaroner är en klassisk vardagsrätt som snabbt och enkelt slänger ihop. Gott att servera med köttbullar, korv eller något annat gott bredvid. Jag tycker att en nypa socker och lite muskot ger makaronerna det där lilla extra. Gillar du inte det är det bara att utesluta det. 

RECEPT PÅ SALLADEN HITTAR DU HÄR!

4 portioner Stuvade makaroner
1 liter mjölk
5 dl idealmakaroner (gärna gammeldags)
2 msk smör
1 tsk salt
0,5 tsk socker (kan uteslutas)
1 krm riven muskonöt (går att uteslutas)
1 krm svartpeppar

Gör såhär:
Koka upp mjölk och smör i en kastrull. Tillsätt makaronerna och salt, sänk värmen och låt svälla på mycket svag värme utan lock i ca 25-30 min. Späd med mer mjölk om det behövs, rör om då och då. Ha koll på grytan, den kan lätt brännas vid i botten, använd gärna en tjockbottnad kastrull och rör om med jämna mellanrum. Krydda med peppar och muskonöt, servera direkt. Du kan strö på finhackad persilja vid servering. Så enkelt och gott!

Serveringsförslag:

Köttbullar- recept HÄR!

Kikärtsbollar- recept HÄR!

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

9 + 18 =