Ägg/ Dessert/ Efterrätt/ Vegetariskt

Ugnspannkaka med bär

En lite roligare ugnspannkaka som tillagas i en stekpanna och toppas med bär. Serveras med en klick grädde och lite florsocker. MUMS!
15

6 portioner ugnspannkaka
3 stora ägg eller 4 små
3 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker (kan bytas ut mot riven citronskal)
1 krm salt
1 tsk socker
2 msk smör
Garnering:
2 dl färska bär av valfri sort, hackade
Du kan även ta äpplen som du hackat i tärningar och stekt i lite smör

Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg alla ingredienser till pannkakan (förutom smöret) i en bunke och vispa med en elvisp tills du får en slät och klumpfri smet. Smält smöret i en stekpanna (ca 28-30 cm) och smörj den runtom. Ha stekpannan kvar på medelvärme och häll över smeten. Strö på bären och grädda sedan mitt i ugnen i 20 min. Ta ut och låt svalna. Servera med grädde, sylt eller bär och pudra lite florsocker på.
Recept på klassisk ugnspannkaka hittar du HÄR!
1023  

Följ mig på INSTAGRAM!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

15 − 9 =