Banoffee slice på banankaka

Det här var en riktig dröm! Saftig banankaka, skiva en slice, bre på rikligt med dulce de leche, toppa med grädde, banan och choklad. Ta en tugga och njuuuut!

Ca 10 bitar
Kakan:

3 mogna och mjuka bananer
1 dl solros- eller rapsolja (kan ersättas med 100 g rumsvarmt smör)
2 st ägg
1 dl brunt farinsocker strö
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Servering:
Ca 1 dl dulce de leche
2 skivade bananer
3 dl vispgrädde
Riven choklad

Recept på banoffee paj hittar du HÄR! banoffe paj i glas HÄR! banoffeetårta HÄR! och vegansk banankaka med choklad HÄR!

Gör såhär:
Värm ugnen till 175°, över och under värme. Klä en brödform, ca 1,2 l med bakplåtspapper eller smörj den noga med smör. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål, lägg åt sidan. Mosa 3 bananer med en gaffel. Tillsätt olja eller rumsvarmt smör med bananerna och blanda noga. Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp. Vänd ner ägg och socker med bananerna, sikta i de torra ingredienserna och blanda noga med en slickepott.

Häll ner smeten i brödformen och fördela den jämnt. Baka sedan mitt i ugnen i ca 50 min, tills kakan är gyllene och genomgräddad. Låt kakan svalna. Vispa grädden fluffig. Skär skivor, bred på Dulce de Leche, toppa med vispad grädde, banan och riven choklad. Enjoy!

This error message is only visible to WordPress admins
HTTP Error. Unable to connect to the Instagram API. Feed will not update.

Join the Conversation

  1. Inger franked says:

    Jag tog 2 dl. Mjölk 1.5% och en halv dl. Grädde. Det blev perfekt. Tack för ett kanon recept!

  2. Anonym says:

    Till kolasåsen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close