Det här var en riktig dröm! Saftig banankaka, skiva en slice, bre på rikligt med dulce de leche, toppa med grädde, banan och choklad. Ta en tugga och njuuuut!
Ca 10 bitar
Kakan:
3 mogna och mjuka bananer
1 dl solros- eller rapsolja (kan ersättas med 100 g rumsvarmt smör)
2 st ägg
1 dl brunt farinsocker strö
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Servering:
Ca 1 dl dulce de leche
2 skivade bananer
3 dl vispgrädde
Riven choklad
Recept på banoffee paj hittar du HÄR! banoffe paj i glas HÄR! banoffeetårta HÄR! och vegansk banankaka med choklad HÄR!
Gör såhär:
Värm ugnen till 175°, över och under värme. Klä en brödform, ca 1,2 l med bakplåtspapper eller smörj den noga med smör. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål, lägg åt sidan. Mosa 3 bananer med en gaffel. Tillsätt olja eller rumsvarmt smör med bananerna och blanda noga. Vispa ägg och socker fluffigt med en elvisp. Vänd ner ägg och socker med bananerna, sikta i de torra ingredienserna och blanda noga med en slickepott.
Häll ner smeten i brödformen och fördela den jämnt. Baka sedan mitt i ugnen i ca 50 min, tills kakan är gyllene och genomgräddad. Låt kakan svalna. Vispa grädden fluffig. Skär skivor, bred på Dulce de Leche, toppa med vispad grädde, banan och riven choklad. Enjoy!
Jag tog 2 dl. Mjölk 1.5% och en halv dl. Grädde. Det blev perfekt. Tack för ett kanon recept!
Till kolasåsen…