Iransk saffransglass med smak av pistage och rosenvatten är en av mina absoluta favoritglassar. Med faloodeh blir det extra gott! Jag har ett gammalt recept på bastani HÄR! gjord med köpt glass. Båda varianter är urläckra och riktigt krämiga.
Ca 8-10 portioner
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk vaniljsocker
1 g saffran
2 msk rosenvatten
Ca 0,5 dl grovhackade pistagenötter
Serveringsförslag:
Faloodeh- isglass med nudlar
Recept på glass med Nutella och daim hittar du HÄR!
Gör såhär:
Lös upp saffranet i rosenvatten och låt stå i 30 min. Vispa grädden fluffig. Grädden ska vara fluffig och lättvispad. Vänd sedan i kondenserad mjölk, vaniljsocker, saffransvattnet och vispa allting tills grädden är fluffig och fast. Vänd i pistagenötterna. Lägg glassen i en form, täck med plast och låt stelna i frysen i minst 4 timmar.
Fantastiskt god glass! Gjorde den till nyår med baklava och nu med bara pistagenötter.
Fem plus!