En nyttig chiapudding till dessert, mellanmål eller frukost är aldrig fel. Man kan unna sig en stor skål med gott samvete och man blir riktigt mätt. Jag testade att kombinera hallon och choklad i min pudding och ÅH så gott det blev. Toppad med lite frukt blev den en riktig fullträff.
3 stora portioner eller 5 små chiapudding
6-7 msk chiafrön
4 dl mandel- kokos- eller sojamjölk (vanlig mjölk funkar också)
2 tsk vaniljsocker eller honung (kan uteslutas)
4 tsk kakao
2 dl färska eller frysta hallon
TIPS! Vill du ha din pudding söt i smaken kan du öka mängden vaniljsocker eller honung.
Gör såhär:
Blanda kakao, 2 dl mjölk, 3,5 msk chiafrön och 1 tsk honung/vaniljsocker, blanda väl och ställ åt sidan. I en separat skål, mosar du hallonen med en gaffel och blanda sedan med 1 tsk vaniljsocker, 2 dl mjölk, 3 msk chiafrön till färska hallon eller 4 msk till frysta. Frysta bär vätskar sig mer än färska och därför måste du ha i lite mer chiafrön. Ställ skålarna i kylen några timmar, helst över natten för bäst konsistens på puddingen, ca 8 timmar. Rör gärna om dem några ggr under tiden de stelnar. Varva chocklad- och hallonpudding i glas, toppa med frukt eller finhackad choklad. Servera!