Chili corn carne

En riktigt mustig och god chili corn carne med mycket smaker. Denna gryta ska gärna få puttra en bra stund, ju längre den kokar desto godare blir den. Gör en extra sats när du ändå är igång, den är ännu godare dagen efter tillagning och passar även utmärkt att frysas in. Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder.

6 portioner chili con carne

500 g köttfärs
2 gula lökar, finhackade
1 röd paprika
1 grön chili (kan bytas ut mot en liten bit grön paprika)
4-6 vitlöksklyftor, finhackade
400 g krossad tomat
400 g kokta kidney bönor
3 msk tomatpuré
Ca 3-4 dl vatten
1 tsk kakao (ger en fyllig och mustig smak, kan uteslutas)
Rapsolja till stekning
Kryddor (kan ersättas med 2 påsar tacokrydda):
1 msk chilipulver eller paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 msk torkad oregano
1 tsk korianderpulver
Salt och svartpeppar

Recept på chili con carne med majsbröd hittar du HÄR! och mexikansk majssallad som passar perfekt att servera vid chili con carne HÄR!

Gör såhär:
Hetta upp olja i en gryta, stek löken tills den får färg. Tillsätt färsen, paprikan, chilin och vitlöken. Stek en stund och tillsätt sedan alla kryddor. Fräs en stund, det blir en härlig doft av alla kryddor som blandas samman i grytan.

Häll sedan i krossad tomat, tomatpuré, bönor, vatten och kakao. Koka upp och låt sedan koka på medelvärme under lock i ca 1 timme. Rör om då och då. Lyft sedan bort locket och låt koka i ca 15 -20 min (koka bort lite vätska som bildats i grytan så grytan tjocknar). Om du vill kan du halvera tillagningstiden på grytan, tänk då på att minska mängden vätska.

Smaka av och krydda eventuellt mer. Servera gärna med ris, riven cheddarost, finhackad salladslök, koriander en klick cremé fraiche och tortilla chips. Mexikansk majssallad passar också strålande bredvid, recept HÄR!

Join the Conversation

  1. Eveliina says:

    Var tvungen att kommentera här; jag lagade detta för två dagar sedan och det är den godaste chili con carnen jag ätit! Jag och min sambo är studenter, och detta var första gången på RIKTIGT länge som alla rester åts upp! Jag tog sista skålen idag och min sambo sniffade längtansfullt i luften efter att jag värmt den, hahaha. Riktigt kanonrecept, enkelt och ROLIGT att laga! Det var en fröjd att gå in i köket och röra om i grytan. 🙂

    Tusen tack! Kommer aldrig mer köpa färdiga kryddpåsar igen. <3

    1. Zeina Author says:

      Så himla kul att läsa 😀 Tack snälla för att du skriver det här. Härligt att ni var så nöjda. Ha en fortsatt underbar dag. Kram

  2. Klara says:

    Sjukt bra recept! Både jag och min sambo tyckte det var den godaste chili vi ätit!! 😀

  3. Barbro says:

    Så spännande med dina recept, nu blir det flera nya rätter per vecka. En lite annan kryddning har kommit ön i huset och det är spännande.
    Igår var vi ute på en längre biltur och då hade vi med oss rester av kall ugnspannkaka, mannagryn, nykokt jordgubbssylt, det var supergott och kardemummasmaken hade kommit fram ännu mer.
    Idag skall chilidofter få sprida sin doft i köket. Ha en trevlig fredag.

  4. Natha says:

    Zeina, du har gjort det igen!
    Varken jag eller min sambo är inte så hemma i köket men sen vi hittade dig har vi lärt oss att tycka om att laga mat.
    Idag hade vi bara blackeyed bönor i frysen men det blev ändå otroligt gott!
    Tack 🙂

  5. Dzenita says:

    Ska testa ikväll! Tack för att du finns, fina Zeina!

  6. Öznur says:

    Funkar det bra med vanlig vit böna??

    1. Jag blandade med vita bönor också, och det funkade bra 🙂

  7. Malin says:

    Sååååååååå gott! Super recept, hade i lite extra bönor <3

  8. Marina says:

    Tack för gott recept.

  9. Nathalie says:

    Tack tack tack för detta recept! ♥️

  10. Carola says:

    Såå GOTT! Kommer laga igen!

  11. Nadja says:

    Jag älskar det här receptet men alltid när jag googlar fram det för att kunna laga rätten kommer inte sökningen fram pga felstavningen i titeln. Snälla ändra så att det inte står ”coRn” utan bara ”con”. Så kan fler hitta det här underbara receptet. Tack på förhand!

  12. Inget salt?? Jag saltade nyss hoppas inte den e förstörd men lät skumt utan salt

    1. Salt o peppar står med längst ner i receptet

  13. Carro says:

    Kan man köra veggo färs istället?

  14. Steinar says:

    Provade receptet men tyckte att det saknades något. Kom på att knaperstekt bacon ingår i de flesta chili con carnerecept. Stekte upp ett paket och hade i tillsammans med stekfettet, mycket bättre! Rekommenderas för de som inte låter sagoböcker bestämma vad de äter. Annars kan nog en skvätt Liquid Smoke fungera.

    1. zilla says:

      Hellre sagoböcker än någon slabbig skräckberättelse med bacon. Du skulle nog gilla Rob Zombies filmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close