Chokladtårta

Läcker chokladtårta som inte är för mastig och som är ganska enkel att baka. Du kan fylla den med bär och frukt efter smak och säsong.

Ca 12 bitar chokladtårta
Färdiga chokladtårtbottnar eller baka egna- recept HÄR! (läs tips nedan hur du ska göra för chokladsmak)
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
150 g jordgubbar
Garnering:
5 dl vispad grädde
150 riven choklad (mörk- eller mjölkchoklad funkar bra, jag tog mjölkchoklad)
Bär eller frukt av valfri sort (jag tog hallon)
1 msk kakao
TIPS FÖR ATT GÖRA CHOKLADBOTTNAR! Gör som basreceptet som finns HÄR! och gå efter ögonmått.  För att göra chokladbotten ska du ha i mjölglaset:
1/3 Mjöl, 1/3 potatismjöl och 1/3 kakao.

Gör såhär:
Börja med att göra chokladfyllningen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll sedan i 1 dl av grädden, vispa några sekunder tills det blir ordentligt blandat och klumpfri kräm. Häll i resten av grädden och vispa den fluffig. Plasta in väl och låt stelna i kylen i ca 30 min. Skär jordgubbarna i runda skivor. Vispa grädden fluffig. Riv chokladen fina bitar med rivjärn eller osthyvel.

Montering av tårtan: Lägg ett tårtbotten på ett fat. Bred hälften av chokladgrädden på och lägg jordgubbarna över. Lägg över ett till tårtbotten, bred på resten av chokladgrädden och lägg på resten av jordgubbarna. Lägg på sista tårtbotten, bred grädde över hela tårtan. Strö på den rivna chokladen på kanterna. Lägg lite grädde i en spritpåse och dekorera tårtan. Avsluta med att toppa tårtan med bär och pudra med lite kakao. Servera direkt eller låt stå i kylen fram till servering.      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close