Churros

Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås. Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås. Himmelskt gott! Även chokladsås är riktigt mumsigt till. 

1 stor skål churros, ca 8-10 portioner
3 dl vatten
3 dl mjöl
125 g smör
3 ägg
1 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Fritering:
Olja  (jag använder rapsolja)
Topping:
1 dl socker
1 tsk kanel
Serveringsförslag:
Chokladsås- recept HÄR!
Nutelladipp- recept HÄR!
Dulce de leche

Gör såhär:
Blanda smör, vatten, salt och socker i en kastrull. Låt blandningen koka upp. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och häll sedan i kastrullen med vattnet. Vispa ner mjölet, medan det småkokar vispar du kraftigt tills degen släpper kanterna på kastrullen och blir en klump. Ta bort från plattan och låt svalna. Rör i ett ägg i taget och blanda kraftigt i några sekunder mellan varje ägg. Du kan vispa i äggen med elvisp  eller en träslev.

Lägg degen i en spritspåse med stjärntyll. Hetta upp olja. Spritsa ut en churros och klipp av den rakt ner i den heta oljan. Fritera churrosen gyllene, lyft upp med hålslev och låt rinna av på papper. Doppa sedan i kanelsockret. Servera med önskat tillbehör!

Churros smakar allra bäst nyfriterade, men de är även goda några timmar efter fritering. Förvaras bäst på att fat utan att de täcks så de behåller sin frasighet.

 

Join the Conversation

 1. Hej!
  Alla dina recept är himla goda. Jag gilllar att du tar bilder som beskriver mer hur man bör göra. Perfekt för nybörjare och alla andra.

  Med vänlig hälsning
  Ban

 2. Jörrgen says:

  Hur länge kan degen förvaras innan man friterrar? Kan man tex göra degen dagen före man ska fritera de? =)

 3. Sanela Demirovic says:

  Älskar dina recept. Den här Churros recept blev så omtyckt så jag var tvungen att översätta det till bosniska/serbiska/kroatiska till en vän som bor i Schweiz. Och gissa vad, churros efter ditt recept gjordes direkt av väninnan i Schweiz. Kanske dags för Zeina att köra på engelska också ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close