Bakverk/ Choklad/ Dessert/ Efterrätt/ Småkakor/ Sydamerika

Churros

Frasiga och ljuvligt goda spanska bakverk som påminner om munkar i smaken. De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås. Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås. Himmelskt gott! Även chokladsås är riktigt mumsigt till. 

1 stor skål churros, ca 8-10 portioner
3 dl vatten
3 dl mjöl
125 g smör
3 ägg
1 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Fritering:
Olja  (jag använder rapsolja)
Topping:
1 dl socker
1 tsk kanel
Serveringsförslag:
Chokladsås- recept HÄR!
Nutelladipp- recept HÄR!
Dulce de leche

Gör såhär:
Blanda smör, vatten, salt och socker i en kastrull. Låt blandningen koka upp. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål och häll sedan i kastrullen med vattnet. Vispa ner mjölet, medan det småkokar vispar du kraftigt tills degen släpper kanterna på kastrullen och blir en klump. Ta bort från plattan och låt svalna. Rör i ett ägg i taget och blanda kraftigt i några sekunder mellan varje ägg. Du kan vispa i äggen med elvisp  eller en träslev.

Lägg degen i en spritspåse med stjärntyll. Hetta upp olja. Spritsa ut en churros och klipp av den rakt ner i den heta oljan. Fritera churrosen gyllene, lyft upp med hålslev och låt rinna av på papper. Doppa sedan i kanelsockret. Servera med önskat tillbehör!

Churros smakar allra bäst nyfriterade, men de är även goda några timmar efter fritering. Förvaras bäst på att fat utan att de täcks så de behåller sin frasighet.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ban
  28/05/2019 at 12:57

  Hej!
  Alla dina recept är himla goda. Jag gilllar att du tar bilder som beskriver mer hur man bör göra. Perfekt för nybörjare och alla andra.

  Med vänlig hälsning
  Ban

 • Reply
  Jörrgen
  02/06/2020 at 17:44

  Hur länge kan degen förvaras innan man friterrar? Kan man tex göra degen dagen före man ska fritera de? =)

 • Leave a Reply