Stuvad potatis serverad med kryddig persiljefisk. Hur gott är inte det?! Smidigt med stuvad potatis eftersom det blir potatis och sås i ett. God vardagsmat och lyxig tisdagsfisk som sköter sig själv i ugnen.
Dillstuvad potatis, 4 portioner
800 g potatis av fast sort
5 dl mjölk
4 msk mjöl
50 g smör
Salt & peppar
1 knippe dill
TIPS! Du kan byt ut dillen mot persilja om du vill och servera persiljestuvad potatis till både kött eller fisk. Vill du ha en krämigare stuvning kan du byta ut ca 1 dl mjölk mot grädde.
Gör såhär:
Skala potatisen och dela i tärningar, koka hastigt i lättsaltat vatten och sila av. Tänk på att inte koka sönder potatisen, bara tills den precis blir klar. Smält smöret och fräs vetemjölet, tillsätt sedan mjölk, salt & peppar. Koka upp under omrörning och låt sjuda långsamt till såsen tjocknar. Vänd i finhackad dill och potatis. Klart!
4 portioner persiljefisk
500 g vit fiskfilé (tex hoki, torsk, gös, sej eller kolja)
75 g smör
3-4 msk finhackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 dl ströbröd
Salt & peppar ( gärna örtsalt)
2-3 msk citronsaft
1 tsk salt eller 1 fiskbuljong
Ca 2 dl vatten
2-3 tomater
Gör såhär:
Värm ugnen till 200°. Lägg fisken i en ugnsform. Blanda smör, persilja, pressad vitlök, ströbröd, citronsaft salt och peppar till en smulig massa. Strö det på fisken. Dela tomat i mitten, lägg på plåten och krydda med örtsalt eller salt. Blanda buljongtärning eller salt med lite vätska och lägg det försiktigt i plåten runt om fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min, tills fisken är klar. Servera med dillstuvad potatis, så GOTT!
Lagade detta idag till min man och 3 barn och det blev en hit hos alla! Följde receptet exakt och resultatet blev perfekt.
Men så bra 😀 Skoj att läsa. Tack
Vispgrädde eller matlagningsgrädde?
Båda sorter funkar bra 🙂
Har precis hittat till din sida och lagar nu denna veckomatsedel, än så länge har allt varit jättegott och jag blir sugen på allt du presenterar!
Bra ingredienser som jag oftast har hemma är det också!
Tack!
vad gott