Fetaostdipp med kronärtskocka

Smarrig fetaostdipp med kronärtskocka, citron och vitlök. Ljuvligt att doppa grönsaksstavar eller bröd i röran. Passar även utmärkt att serveras som tillbehör vid maten, särskilt vid grillat eller med ugnsbakade rotfrukter. Du hittar även recept på fetaostkräm HÄR! och HÄR!

1 skål fetaostdipp
1 burk kronärtskockshjärtan (ca 225 g)
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta
0,5 citron
2-3 msk creme fraiche (även turkisk yoghurt funkar bra)
Salt & peppar
Förslag på garnering (valfritt):
Olivolja
1 tomat
Chili
Persilja, basilika eller koriander

Recept på grekisk fetaoströra med grillad paprika hittar du HÄR! och recept på den godaste fetaostkrämen HÄR!

Gör såhär:
Låt kronärtskockorna rinna av ordentligt i en sil. Smula fetaosten, pressa vitlöksklyftan. Blanda fetaost, kronärtskocka, saften från en halv citron. Mixa röran slät. Smaksätt med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer citron om du vill ha mer syra. Rör i crème fraiche och blanda. Låt gärna stå i kylen en stund innan servering.

Lägg dippan i en skål, toppa med hackad tomat, örter, finhackad chili och ringla sedan olivolja över. Servera som dipp med bröd, grönsaksstavar eller som tillbehör vid maten.

Join the Conversation

  1. Rosita says:

    Okej för dipen – men de veggo med den o framförallt brödet-vilket bröd ?? har vänner som enbart äter veganskt el vegetariskt – så hjälp. Fetaostdipp med kronärtskocka med ev- fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close