Frasiga och fyllda majstortillas som är lika läckra att servera som en hel måltid eller på buffén. Fyllningen kan du variera fritt efter smak, perfekt att göra med tacorester från gårdagens middag. Majstortilla är lite söta i smaka och bröden blir fantastiskt goda när de steks.
4 portioner
8 st majstortillas
500 g färs (läs tips nedan)
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
2 tsk paprika eller chilipulver
1 tsk spiskummin
Ca 150 g riven ost
Olja till fritering
Salt & peppar
TIPS! Köttfärs, vegofärs, pulled beef, oumph eller kyckling funkar alldeles utmärkt att fylla tortillan med.
Serveringsförslag:
Pico de gallo (3 tomater, 0,5 rödlök, 1 kruka koriander, 1 grön chili hackade fint och blandade med juice från 2 lime och salt)
Guacamole
Grovhackad romansallad och salladslök
Recept på chimichangas hittar du HÄR! & quesadillas HÄR!
Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar, hacka vitlök fint. Hetta upp olja och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök, färs och stek tills färsen får färg. Tillsätt alla kryddor och stek lite till. Låt svalna och blanda sedan med den rivna osten. Lägg färs på en tortilla och rulla ihop till en rulle. Stick in en tandpetare i sidan av tortillan så öppnas inte bröden upp vid stekning. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bröden gyllene ca 4 min på varje sida på medelvärme. Låt rinna av på papper. Servera varma eller kalla med önskad tillbehör.
Mexiko ≠ Sydamerika.
Det ser så aptitligt ut att jag inte har något annat val än att vänta på slutet av arbetsdagen för att laga denna maträtt, tack för det detaljerade receptet.
Jag har försökt att göra majs tortillas med Sevans PAN majsmjöl, men tortillas blir hårda och omöjliga att rulla för att göra enchiladas. Jag följer recept noggrant och använder en mexikanska tortilla press för att få jämna, tunna plättor. Vad behöver jag göra för att få mjuka tortillas?