Hur gör man den godaste kladdkakan ännu godare? Jo, man garnerar den med sin absoluta favoritchoklad 😉 Jag har garnerat min kaka med en chokladsort med frystorkade bär på, oh my så gott! Självklart kan du ta vilken choklad som helst om du inte hittar med bär på. Välj din favoritchoklad och strö på kakan när den fortfarande är varm. När kakan stelnat en stund får du en härlig blandning mellan kladdigt, knaprigt, mjukt och sött… lite som en dröm.
Godaste kladdkakan med chokladbitar, ca 10-12 bitar
3 ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
125 g smör
1,5 dl mjöl
1/2 tsk salt
Garnering:
200 g choklad av valfri sort
TIPS! Denna kladdkaka är även jätte god att servera utan choklad på, blir en klassisk kladdkaka. Bilder och recept HÄR!
Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker tills det blir poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta sedan ner det i smeten. Blanda försiktigt tillsammans med smält smör. Klä en kakform, ca 28 cm, med ett bakplåtspapper, häll över smeten och ställ i mitten av ugnen. För en kladdig kaka grädda i 15 minuter och för en seg kaka som påminner om brownies så gräddar du den i 20 min. Hacka under tiden chokladen. Så fort du tagit ut kakan ur ugnen strör du försiktigt chokladbitarna på kakan. Låt kakan svalna, ställ sedan i kylen, gärna i några timmar innan servering. Servera kall med lättvispad grädde.