Syrlig och saftig grekisk kyckling tillagad i långpanna med massa citron, vitlök och oregano. Lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen. Du kan tillsätta oliver i långpannan om du vill det eller smula fetaost över vid servering. Här hemma håller vi det simpelt, serverar med tzatsiki och har oliverna bredvid. Så gott!
4-6 port
Ca 900 g kycklingklubbor
900 g potatis
2-3 st citroner (justera syra efter smak)
4-5 st vitlöksklyftor
Ca 0,5 dl olivolja
1 msk torkad oregano
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag:
Tzatsiki
Oliver
Persilja till garnering
Recept på libanesisk kyckling i långpanna hittar du HÄR!
Gör såhär:
Blanda ihop juice från citron, riven eller pressad vitlök med olivolja, oregano, salt & svartpeppar. Hacka potatis i bitar eller klyftor. Lägg kycklingklubbor och potatis i en bunke, häll över den syrliga marinaden och blanda noga. Låt gärna marineras i kylen några timmar eller över natten. Om du inte har tid är det bara att köra direkt.
Värm ugnen till 200°, över och undervärme. Lägg kycklingen och potatisen med all mariand i en långpanna. Tillaga mitt i ugnen i ca 35 min. Toppa med färsk persilja och servera med önskat tillbehör.
