Grilled cheese med kyckling

Barnen var sugna på quesadillas men det fanns inga tortillabröd hemma så det fick bli maffiga grilled cheese med kyckling. Bredvid serverades guacamole. Oj vilka läckra mackor det blev. Självklart kan du byta ut kycklingen mot quorn eller oumph om du vill göra mackan vegetarisk.

6 st dubbelmackor
12 skivor bröd (gärna ljust surdegsbröd)

2-3 st tomater, skivad
Cheddarost
Smör till stekning
Fyllning:

2 st kycklingfiléer
1 grön paprika
1 röd paprika
1 lök
1 påse fajitakrydda (ca 28 g) eller 2 msk egenmixad krydda- recept HÄR!
Serveringsförslag:
Guacamole

Recept på hot tuna melt hittar du HÄR! och quesadillas HÄR!

Gör såhär:
Hacka lök i tärningar, paprika och kyckling i strimlor.Hetta upp olja i en stekpannan och stek löken tills den får färg. Tillsätt paprikan och stek tills de mjuknar. Vänd i kycklingen och stek lite till. Tillsätt fajitakryddan och stek lite till, stäng av värmen och ställ åt sidan. 

Lägg 1-2 skivor cheddarost på en brödskiva, lägg 2 skivor tomat över. Lägg kycklingfyllning över och avsluta med 1-2 ostskivor. Lägg en brödskiva över och pressa lätt ihop mackan. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna. Stek mackorna ca 4 min på varje sida på medelhög värme. Servera genast!

Join the Conversation

  1. Jasmin says:

    Har du så där “hamburgeost” cheddar eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close