Libanesiska Köttfärsbiffar kryddade med persilja, lök, gurkmeja och annat gott. Grillas sedan i ugnen med grönsaker. Väldigt goda.
700 gköttfärs
1 liten rödlök
1 näve persilja
1 msk ströbröd
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk sjukryddor
1/2 tsk gurkmeja
salt, peppar,
1 tsk olja
1 msk vatten
Finhacka löken och persiljan, blanda sedan ordentligt med alla kryddor och ströbröd. Häll i vattnet och oljan, blanda och rör sedan i färsen. Blanda ordentligt med inte för länge, annars trådar färsen sig. Ha en liten skål med vatten till hands när du formar dina biffar. Fukta händerna lite lätt så går det lättare att få dem fina. Lägg upp på en ugnsplåt. Skär ett snyggt kryss på toppen av 4-5 tomater, skär 4 lökar i klyftor, lägg på plåten med biffarna och ha gärna med paprika. Ringla olja över och krydda med sumak (en syrlig krydda som finns att hitta bland kryddorna i affären).
Värm ugnen till 225° och låt bli ordentligt varm
Lägg in plåten i mitten av ugnen och grilla i ca 15 minuter!
Servera genast med tzatsiki och mujadara
Det här såg ju mumsigt ut också!
Imorgon ska prova ett par av dina recept.
Handlade in det mesta men kunde inte hitta sumak. Finns det något man ersätta med istället?
Gjorde baklava idag. Super god.
Tack för att du delar med dig 🙂
Hej! Va skoj att du testat baklavan och var nöjd 🙂 Tack för att du delar med dig.
Sumak är en syrlig krydda som ger lite syrlig smak. Det är helt ok om man inte har det på. Ibland gör jag min kafta utan sumak. Du kan servera en liten citronklyfta bredvid biffarna istället. Pressa över några droppar. Hoppas att det smakar. Lycka till 🙂
Gudomligt gott- som alla dina andra recept!