Kafta- Libanesiska köttfärsbiffar

kaff89
 

Libanesiska Köttfärsbiffar kryddade med persilja, lök, gurkmeja och annat gott. Grillas sedan i ugnen med grönsaker. Väldigt goda.

700 gköttfärs

1 liten rödlök

1 näve persilja

1 msk ströbröd

1 tsk paprikapulver

1/2 tsk sjukryddor

1/2 tsk gurkmeja

salt, peppar,

1 tsk olja

1 msk vatten

Finhacka löken och persiljan, blanda sedan ordentligt med alla kryddor och ströbröd. Häll i vattnet och oljan, blanda och rör sedan i färsen. Blanda ordentligt med inte för länge, annars trådar färsen sig. Ha en liten skål med vatten till hands när du formar dina biffar. Fukta händerna lite lätt så går det lättare att få dem fina. Lägg upp på en ugnsplåt. Skär ett snyggt kryss på toppen av 4-5 tomater, skär 4 lökar i klyftor, lägg på plåten med biffarna och ha gärna med paprika. Ringla olja över och krydda med sumak (en syrlig krydda som finns att hitta bland kryddorna i affären).

Värm ugnen till 225° och låt bli ordentligt varm

Lägg in plåten i mitten av ugnen och grilla i ca 15 minuter!

Servera genast med tzatsiki och mujadara

 

kaff kaff2 kaff5

kaff88 kaff6

Join the Conversation

  1. Det här såg ju mumsigt ut också!

  2. Madde says:

    Imorgon ska prova ett par av dina recept.
    Handlade in det mesta men kunde inte hitta sumak. Finns det något man ersätta med istället?
    Gjorde baklava idag. Super god.
    Tack för att du delar med dig 🙂

    1. Zeina Author says:

      Hej! Va skoj att du testat baklavan och var nöjd 🙂 Tack för att du delar med dig.
      Sumak är en syrlig krydda som ger lite syrlig smak. Det är helt ok om man inte har det på. Ibland gör jag min kafta utan sumak. Du kan servera en liten citronklyfta bredvid biffarna istället. Pressa över några droppar. Hoppas att det smakar. Lycka till 🙂

  3. Filippa Löfgren says:

    Gudomligt gott- som alla dina andra recept!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close