Ketchupmarinerade kycklingklubbor

Riktigt läckra ketchupmarinerade kycklingklubbor som kan grillas i ugn eller på grillen. Låt dem gärna få marineras en stund för godast smak. 
Kycklingklubborna:
6 st kycklingklubbor
Marinad
1,5 dl ketchup
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan (torkad)
0,5 tsk rosmarin
Saften från 0,5 citron
1 msk soja
Svartpeppar
1,5 tsk salt
Grillkrydda
Servera gärna med Toum (libanesisk vitlökskräm)- recept HÄR!

Gör såhär:
Skär 3 snitt tvärs över varje kycklingklubba. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden väl (förutom grillkryddan) och pensla sedan kycklingen. Låt gärna kycklingen marineras över natten eller några timmar i kylen. Om du inte har tid så kan de stå 1 timme i rumstemperatur.

Värm ugnen till 225°, gärna med grillfunktionen på. Låt bli ordentligt varmt. Precis innan kycklingen ska in i ugnen strör du grillkryddan på skinnsidan, som ska ligga uppåt på plåten. Grillkryddan ger den en krispig yta och en fin färg. In i mitten av ugnen på hög värme. Efter 15 min sänker du värmen till 175°. Nu är kycklingen krispig och alla safter är kvar i kycklingen. Den ska nu få tillagas långsamt. Efter ytterligare 20-30 min är kycklingen klar. Servera gärna med potatisklyftor och libanesisk vitlökskräm. Gott!
SERVERINGSFÖRSLAG:
Libanesisk vitlökskräm– recept HÄR!
Perfekt ugnsrostad potatis– recept HÄR!
kycklingklubborkycklingklubbor

Join the Conversation

  1. Hej!

    Vill bara tacka dig för dina underbara recept som har tagit min matlagning till en helt annan nivå. Jag har börjat tycka om matlagning tack vare dina recept och har därför rekommenderat din blogg till tre andra vänner. Dina recept är lätta att följa, kreativa, snabblagade och sååå goda. Jag går alltid in på bloggen med spänning inför vilka maträtter jag ska bli inspirerad av för att sedan laga under veckan. Tack återigen för att du delar med dig din kunskap. Kram

    1. Zeina Author says:

      Åh, Nu blir jag glad! Tack så hjärtligt, så fint av dig att ta dig tid att dela med dig. Det värmer oerhört mycket ska du veta. TACK SNÄLLA! Massor med kramar från mig till underbara dig 🙂

  2. Har du på grillfunktionen hela tiden?

    1. Zeina Author says:

      Japp 😀

  3. Carita says:

    Var hittar jag recept på curryriset ?

  4. Britt-Inger says:

    Låter som ett toppenrecept! Sitter och söker på lämplig marinad till kycklingbenen som ska vara på buffén på pingstafton, tack för det!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close