Kryddpanerad fisk med aiolo

Enkel och mycket god kryddpanerad fisk stekt i smör. Fisken har jag serverat med örtaioli, kanariska potatisar och mojosåser. Ljuvligt! Aiolin gör du snabbt och enkelt, bara lägg alla ingredienser i en skål och mixa nån minut.

Jag finns även på Instagram HÄR och Facebook HÄR 😀

4 portioner:
Fisken
:
4 st valfria fiskfiléer ( tex torskfilé, rödspätta, rödtunga)
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk cayennepeppar
Salt & peppar
Smör och olja till stekning
Örtaioli:
1 ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
2 msk citron
ca 1½ dl olja
1 nypa salt
2 msk finhackad persilja

Papas arrugadas och mojosåser som serveringsförslag

Gör såhär:
Börja med aiolin. Lägg alla ingredienser förutom persiljan i en skål. Ställ en stavmixer så mixerbladet nuddar botten av skålen. Mixa på högsta effekt. Dra sakta mixern upp och ner några gånger för att få in lite luft i majonnäsen. När aiolin är fluffig och krämig är den klar. Vänd i persilja och blanda. Ställ en stund i kylen och förbered under tiden fisken.

Torka fiskfiléerna torra med hushållspapper. Strö på alla kryddor. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Stek fisken ca 4-5 min på varje sida. Servera direkt, gärna med vitlöksaioli, citron, papas arrugadas och mojosåser.

Join the Conversation

  1. Vad anväbde du för fisk på bilden?

  2. Petter says:

    menade du 2 TSK citron? Aioin blev rätt besk

  3. Ingela says:

    Ska man verkligen använda ett helt ägg, dvs både vita och gula? I andra aiolirecept används bara gulorna, vitlök pressas ner och olivoljan tillsätts droppvis så det inte ska skära sig och det hela hinner mättas. Nu blev det helt rinnigt trots intensiv vispning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close