Bröd/ Buffé/ Färs/ Kött/ Piroger/ Pizza/ Turkiet

Lahmacun med tortillabröd-Köttfärspizza

Köttfärspizza är en mycket populär rätt i hela Mellanöstern som kan tillagas på olika sätt. Detta är den turkiska varianten med god och kryddig färs som bakas i ugn med en tunt kavlad pizzadeg. Om man inte har tid att knåpa ihop en deg så funkar det alldeles utmärkt att fuska med tortillabröd.

6 portioner
12 st mellanstora tortillabröd
Fyllning
Ca 500 g köttfärs
1 lök (röd eller gul)
1 grön paprika
3 st tomater
1 liten knippe persilja
2 msk paprikapuré (kan ersättas med 2 msk tomatpuré+1 msk paprikapulver)
1 msk tomatpuré
2 msk granatäppelsirap (kan uteslutas)
1 msk rapsolja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Ayran
Citron att pressa över
Valfria grönsaker bredvid som tex tomat, lök, oliver, persilja, picklade grönsaker

Recept på lahmacun med pizzadeg hittar du HÄR! och vegansk lahmacun HÄR!

Gör såhär:
Finhacka alla grönsaker och blanda sedan ihop med alla ingredienser till fyllningen. Lägg köttfärsröran i en sil och låt rinna av en stund. Värm ugnen till 225°, över och under värme. Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över hela brödet, tryck ut fyllningen med fingrarna och snåla inte med fyllningen, den krymper ihop i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12-15 min, tills färsen är klar och tortillabröden fått frasiga kanter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply