Lyxig köttbit som sköter sig själv i ugnen. Låt köttet tillagas långsamt och under tiden kan du förbereda tillbehören eller helt enkelt ta det lite lugnt. Köttet blir saftigt när det tillagas länge på låg värme och får en fantastiskt god smak av marinaden. Du ska välja en köttbit med ben och gärna fett på ytan. Fettet håller köttet saftigt när det tillagas länge i ugnen. Jobba med revben (det finns många olika revben att välja på och det går jättebra att välja fritt efter smak till detta recept). Jag har använt lammracks. Lammracks är fint kött som man kan tillaga snabbt om man vill ha köttet rosa men det blir väldigt gott att även tillaga länge och långsamt i ugn om man vill ha en saftig och mör köttbit. Servera med valfritt tillbehör och en god sås. Potatis passar perfekt bredvid och HÄR! hittar du goda potatisrecept till kött.
6 portioner
1 kg kött med ben (läs tips i rubriken ovan)
Rapsolja
Salt och peppar
Marinad:
4 vitlöksklyftor
1 liten knippe koriander (ca 1 dl hackad)
1 liten knippe färsk persilja (ca 1 dl hackad)
1 citron (både fest och juice från citronen ska du ha)
2 msk japansk soja
1 msk chipotlepasta (kan uteslutas men ger en fantastiskt god rökig smak)
2 tsk paprikapulver eller chiliflakes
0,5 dl olivolja
0,5 dl rapsolja
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag
1 citron
Potatis (läs tips ovan i rubriken)
Fuskaioli med marinad:
2 msk från marinaden ovan
0,5 dl majonäs
0,5 dl creme fraiche
Gör såhär:
Värm ugnen till 150°, över och undervärme. Blanda ihop marinaden och låt stå i rumstemperatur. Lägg sedan köttet med fettsidan uppåt på en plåt, ringla rapsolja över och tillaga mitt i ugnen i 3 h.
Vänd på köttet, krydda med salt och peppar, ringla sedan häften av marinaden över köttet och tillaga mitt i ugnen i 30 min. Ta ut köttet och vänd på det igen, krydda med salt, peppar, ringla ännu mer marinad över (spara lite marinad till aiolin9. Tillaga i ytterligare 30 min.
Ta ut från ugnen, låt vila en stund under folie (ca 15 min). Blanda ihop aiolin. Dela en citron i mitten, doppa i stekskyn från köttet. Hetta upp en helt torr stekpanna, stek citronen med citrussidan nedåt på hög värme tills den får en fin grillad yta. Lägg köttet på serveringsfat, ös på med lite steksky, pressa lite citron över och servera!
Tagga någon som behöver inspiration till veckans middagar! Här kommer veckans matsedel med fräscha somriga recept ☀️ Som alltid finns det ett vegetariskt alternativ💚
Denna vecka hittar du recept på zucchinibiffar med fetaost, kycklinglasagne extra allt eller stekpannelasagne, vietnamesiska biffar med glasnudelsallad eller vietnamesiska sommarrullar, ugnsbakad torsk med sparris eller gnocchi med sparris, lyxig räkpasta på 15 min eller smarrig pasta på 10 min. På baktipset finns recept på sockerkaka med citron🍋 Recept på allt gott i länken i min profil @zeinaskitchen
Ostbricka och virgin strawberry daiquiri
à la @andrafarhad 🤩
Recept på drinken🍓
2 glas
150 g djupfrysta jordgubbar
2 st lime
Ca 4 dl Lemon schweppes
Lime, mynta och is till servering
Gör såhär:
Presa limen. Lägg jordgubbar, limejuice och schweppes i en mixer och mixa tills du får en jordgubbsslush. Häll upp i glas, späd ut med lite mer schweppes och servera!
Hej ❤️
Tänkte dela med mig lite kul som jag har gjort under april och maj. Ni ser endast massa matbilder här i mitt flöde men det händer så mycket bakom kulisserna. Här kommer lite bilder på vad jag har jobbat med och gjort.
1. Handelskammaren bjöd in mig som talare i deras öppet hus. Det var så inspirerande att träffa massa härligt folk och entreprenörer. Jag berättade om min resa och vilka utmaningar man tacklas med när man driver eget bolag. Det ser oftast väldigt härligt ut här i mitt flöde, vilket det är. Jag älskar mitt jobb men det är många gånger tufft. Ibland känns det som extra tufft för att jag är en kvinna med slöja.
2. Ett samarbete jag är oerhört stolt över. I höst kommer jag vara ambassadör för @mustaschkampen . Bilder på mig i mustasch finns snart att se lite överallt för att uppmärksamma mustaschkampen. Förhoppningsvis lyckas vi få så många som möjligt att stödja kampen mot prostatacancer.
3. Jag gästade Malou Efter Tio och pratade om sorgen efter att ha förlorat min mamma och storebror. Så svårt att prata om det men det var ett fint samtal.
4. Tillsammans med Friends lanserar vi Kunskapsbanken – Mobbningens motsvarighet till 1177.
5. På besök hos mitt förlag. Snart släpps min brödbok😍 det planeras för fullt inför lanseringen!
6. Firar Eid i Norge med NRK. Det var så kul! Håller tummarna att Sverige sänder ett liknande program nästa år.
7. Körkortet! Så svårt att få ihop det just nu med mitt jobb och livspusslet med familj. Men jag kämpar på. Kör så ofta jag kan på kvällarna.
8. Igår lagade jag mat på scen med Nordic Future Food i Kistamässa. Jag lagade framtidens hummus gjord med svenska, kravmärkta råvaror(bilden kom inte med 🙈)
9. Så roligt samarbete som ni kommer att se mer av i höst. Kommer att jobba för fullt med detta nu under en period.
TÄVLING🎉
Tre personer har chansen att vinna en goodiebag med godsaker och merch från @edgyveggie
För att vara med och tävla:
📣Följ @edgyveggie & @zeinaskitchen
📣Tagga 3 kompisar som inte får missa att smaka Edgy Veggies läckra produker.
Lycka till! Tävlingen avslutas den 17 maj
Nu kan du även hitta Edgy Veggies seitan på Mathem.se 🎉
3h i 150 grader kan omöjligt stämma. Lammet kommer bli supertorrt!