Lammracks eller revben i ugn

Lyxig köttbit som sköter sig själv i ugnen. Låt köttet tillagas långsamt och under tiden kan du förbereda tillbehören eller helt enkelt ta det lite lugnt. Köttet blir saftigt när det tillagas länge på låg värme och får en fantastiskt god smak av marinaden. Du ska välja en köttbit med ben och gärna fett på ytan. Fettet håller köttet saftigt när det tillagas länge i ugnen. Jobba med revben (det finns många olika revben att välja på och det går jättebra att välja fritt efter smak till detta recept). Jag har använt lammracks. Lammracks är fint kött som man kan tillaga snabbt om man vill ha köttet rosa men det blir väldigt gott att även tillaga länge och långsamt i ugn om man vill ha en saftig och mör köttbit. Servera med valfritt tillbehör och en god sås. Potatis passar perfekt bredvid och HÄR! hittar du goda potatisrecept till kött.

6 portioner
1 kg kött med ben (läs tips i rubriken ovan)
Rapsolja
Salt och peppar
Marinad:
4 vitlöksklyftor
1 liten knippe koriander (ca 1 dl hackad)
1 liten knippe färsk persilja (ca 1 dl hackad)
1 citron (både fest och juice från citronen ska du ha)
2 msk japansk soja
1 msk chipotlepasta (kan uteslutas men ger en fantastiskt god rökig smak)
2 tsk paprikapulver eller chiliflakes
0,5 dl olivolja
0,5 dl rapsolja
Salt & svartpeppar

Serveringsförslag
1 citron
Potatis (läs tips ovan i rubriken)
Fuskaioli med marinad:
2 msk från marinaden ovan
0,5 dl majonäs
0,5 dl creme fraiche

Gör såhär:
Värm ugnen till 150°, över och undervärme. Blanda ihop marinaden och låt stå i rumstemperatur. Lägg sedan köttet med fettsidan uppåt på en plåt, ringla rapsolja över och tillaga mitt i ugnen i 3 h.

Vänd på köttet, krydda med salt och peppar, ringla sedan häften av marinaden över köttet och tillaga mitt i ugnen i 30 min. Ta ut köttet och vänd på det igen, krydda med salt, peppar, ringla ännu mer marinad över (spara lite marinad till aiolin). Tillaga i ytterligare 30 min.

Ta ut från ugnen, låt vila en stund under folie (ca 15 min). Blanda ihop aiolin. Dela en citron i mitten, doppa i stekskyn från köttet. Hetta upp en helt torr stekpanna, stek citronen med citrussidan nedåt på hög värme tills den får en fin grillad yta. Lägg köttet på serveringsfat, ös på med lite steksky, pressa lite citron över och servera!

Join the Conversation

  1. 3h i 150 grader kan omöjligt stämma. Lammet kommer bli supertorrt!

    1. Sprängmedel says:

      Vegan eat dis de sprägs i ugn

  2. Maria says:

    Vilken underbar marinad att marinera lammracksen med, kommer göra det igen

    1. Mekonomen says:

      Mainad ecklig. Jag gillar saft. Vagan äta gräs. Inte cow. Jes Jes

      1. Maria says:

        vad snackar du om jag kan inte läsa det som står där det värkar som om du inte har gått i skolan eftersom du inte kan skriva. jag raporterar dig nu för att du skrev en onödig kommentar

        1. Fak jo says:

          Jak for skriv vat jeg vill

        2. Faka jo says:

          Jak for utryckk min åsikt. Det står faktis lag

        3. Pungkula says:

          Sluta påpek min dialek ok stavnin. Jag er inte barn

        4. Stopp says:

          Jak cumma från iran. Slut

  3. Kerstin says:

    Supergott recept, revbenen blev saftiga och kryddiga. Kommer använda detta recept igen!

    1. Peter says:

      Jag tänker som Jim. Hade du verkligen köttet inne så länge som det står? Efter en kort stund är ju ett rack färdigt. Går det liksom ett varv så att det ”kokar” sönder och smälter ner bindväv som när man gör slow cook? Eller står det fel?

    2. jag tycker inte om ditt svar jag gillar inte att man skriver saftit för att jag är en 5 star vegan

  4. Har för vana att slänga på racksen på gasolgrillen men detta recept måste utan tvekan testas även om tiden i ugnen måste vara alldeles för lång, precis som andra här redan påpekat. Vore trevligt med en uppdatering i sådana fall av receptet.

    1. Anonym says:

      jag tycker att du har fel

  5. borten says:

    jag älskar ribs men jag tycker det är lite läskigt att ni torterar djur för views

  6. Calvin says:

    Jes ribbs good för vegan

    1. märlan says:

      jag tycker att vi är på samma spår om vi kanske kan prata om rib för vegan måsta äta ps märlan

  7. Bli vegna says:

    Vem tyka detta bra. Jag skapa vegan parti och spräng alla kött. Jag gillar saft och inte marinad. Rösta mitt patri och bli vextetare

    1. Rosta po vegian porti says:

      Jag tyka detta bra. Tumm op. Saft e gutt. Merniad spränga mens

  8. Anonym says:

    pung

  9. Penisimo says:

    Pungkula cum mens pinsar jes jes

  10. Wow vilken rätt! Blir inspirerad att gå en matlagningskurs när jag läser dina recept. Marinaden var nog den godaste jag någonsin ätit.

  11. Revben i ugn är en klassisk rätt som passar till många tillfällen. Här är några tips på mat som passar bra till:

    Rotfrukter: Rostade rotfrukter är ett klassiskt tillbehör till revben i ugn. Potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och lök är alla goda alternativ.
    Potatis: Potatis är ett annat självklart tillbehör till revben. Klyftpotatis, potatisgratäng eller Hasselbackspotatis är alla goda alternativ.
    Sallad: En grön sallad är ett fräscht och uppfriskande tillbehör till revben. En coleslaw är ett annat gott alternativ.
    Sås: En god sås är pricken över i:et till revben i ugn. BBQ-sås, gräddsås eller marinad är alla goda alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close