DETTA INLÄGG ÄR ETT SAMARBETE MED CULT DESIGN
På helgerna brukar jag ta mig tid att duka upp en mysig brunch, härligt att unna sig det ibland. Att bara sitta hur länge som helst och njuta av lite gott och blandat. Det behöver inte vara så komplicerat att duka fram något lyxigt. Ett gott bröd, ost, frukt, lite oliver, tomat, olivolja, nötter, honung… det är bara fantasin som sätter gränser till vad du kan servera. Lägg gärna märke till min vackra och nya servis 😉 Visst är den underbar? Jag är verkligen helt kär i den. Jag har länge letat efter en vacker servis med “det där lilla extra”. Gärna tålig med en personlig touch och nu har jag hittat den. Jag längtar efter att få duka fram allt från libanesisk meza, svensk husmanskost, sushi till italiensk pasta med mina vackra tallrikar. Serien heter “Orient” från Cult Design, designat av Marita Lord. Inspiration till designen kommer från Orienten men tolkat på ett skandinaviskt vis. Sagolikt vacker.
Ejja, tunisisk äggröra
3-4 msk olivolja
2 msk tomatpuré
5 ägg
Salt & peppar
0,5 tsk spiskummin
TIPS! Det är jätte gott att ha harissa i äggröran om du gillar hetta. Det är en het chilipuré som används mycket i tunisisk matlagning.
Gör såhär:
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs tomatpurén under omrörning i ca 2 minuter. När purén “smular” sig knäcker du över äggen och tillsätter, salt, peppar och spiskummin. Stek och rör om tills det blir äggröra. Lägg upp på ett fat och servera med bröd och oliver.
Fetaost med zaatar, färsk timjan och olivolja. Zaatar är Mellanösterns pesto, en orientalisk kryddblandning gjord på örter. Vill du göra en egen mix hittar du recept HÄR!
Marmelad, honung och nötter.
Olivolja med balsamico, oliver och hemmagjord färskost. Recept på färskosten hittar du HÄR!
Nybakat italienskt lantbröd. Underbart och rustikt bröd. Recept hittar du HÄR!