Mujadara med bulgur

Mujadara är en favorit i Mellanöstern som kan tillagas på olika sätt. Denna variant är med grovkornig bulgur. Lättlagat, mättande och supergott! Du kan servera mujadara som tillbehör vid maten eller som en hel rätt. Den syrliga vitkålssalladen som jag har länkat till nedan passar perfekt med mujadara.

6 portioner
3 dl gröna eller bruna linser (jag har använt bruna)
3 dl grovkornig bulgur (gärna mörk)
1 tsk spiskummin
1 msk grönsaksfond eller grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt
3 st gula lökar
Olja till stekning
Ca 8 dl vatten
Serveringsförslag:
Libanesisk vitkålssallad

Recept på mujadara med ris hittar du HÄR! och med gula linser HÄR!

Gör såhär:
Lägg linserna i en gryta. Tillsätt buljong/fond, salt och 8 dl kokhett vatten. Låt koka under lock i 20 min. Tillsätt sedan bulgurn, spiskummin och låt sjuda under lock i ca 15 min, tills bulgurn mjuknar. Tillsätt eventuellt mer vätska om det känns för torrt i grytan.

Skär lök i strimlor. Hetta upp olja och stek löken tills den blir karamelliserad. Lägg upp bulgurn på ett fat, toppa med karamelliserad lök och servera!

  

Join the Conversation

  1. Det här måste jag prova!
    Tack för tipset!

  2. Måste testa! Men har bara gula linser, kan de funka ändå?

    1. Joppe says:

      Varför skulle det inte funka? Det är bara olika färg på linserna.

  3. Millan says:

    Det här har jag lagat många gånger och det är jättegott. Men idag är det Sveriges nationaldag och egentligen också annandag pingst. Hade verkligen förväntat mig något festligare tips för dagen! Kanske något för en picknick eller något att grilla eller tillaga utomhus. De flesta är ju lediga även de som inte firar.

  4. Marre says:

    Så bra recept! Enkelt att tillaga och smakar ljuvligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close