Ett nyttigt och glutenfritt bröd som funkar utmärkt att serveras som hamburgerbröd eller frallor. Lättbakat och riktigt gott.
6 st nyttiga hamburgerbröd
2 ägg
250 g keso
1,5 dl majs- eller mandelmjöl (jag tog majsmjöl)
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk smält smör (kokossmör eller vanlig smör)
0,5 tsk salt
Pensling:
Uppvispat ägg
Sesamfrön
Gör såhär:
Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Du behöver inte mixa den helt slät. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön. Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Ta ut och låt svalna, lossa från pappret och servera!
Oh Zeina bakar glutenfritt!
Då måste det va gott! Spännande, tack!
Hej!
Bakade dessa idag med mandelmjöl. Mina blev platta som pannkakor… vad har jag gjort för fel?
Mvh Pernilla
Kan du inte göra mer glutenfritt? 🙂
Har gjort detta recept två gånger med mandelmjöl. De blir platta som pannkakor. Rekommenderar ej!
Testade en tredje gång, men bytte ut keso mot fettsnål grekisk yoghurt. Körde fortfarande med mandelmjöl. Då blev de perfekta! Tänker att kvarg också funkar 🙂