Detta var en av mina favoritsallader när jag var liten. Jag blev lika glad varje gång när min syster lagade den (hon gör grymma sallader) och när den serverades i skolan. Egentligen görs den på vanligt ris men jag har gjort den lite nyttigare med blomkålsris istället. Är du inte så förtjust i blomkål kan du istället ha i vanlig ris, pasta, bulgur eller något annat gott.
4 portioner tonfisksallad
1 blomkålshuvud
2 burkar tonfisk i vatten
4 ägg
Förslag på grönsaker:
1 paprika
2 tomater eller en ask coktailtomater
1 gurka
6 dl ärtor eller majs
1 rödlök
Rhode Island dressing
3 dl turkisk yoghurt eller cremefraiche
1 dl majonäs
3 msk ketchup
1 tsk senap
2 msk citron
1 tsk Salt eller örtsalt
Peppar
TIPS! Du kan byta ut blomkålsriset mot pasta eller vanligt ris.
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser till dressingen och späd sedan ut med lite vatten. Du bestämmer själv hur rinnig sås du vill ha. Ställ i kylen under tiden du förbereder salladen. Hacka alla grönsaker, koka äggen och låt tonfisken rinna av. Riv blomkålshuvudet på grova sidan av rivjärnet. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. När vattnet kokar droppar du försiktigt i riven blomkål och låt koka i ca 20-30 sekunder. Häll av i en sil och låt rinna av ordentligt. Lägg upp blomkålsriset med grönsaker, tonfisk och ägg i en tallrik. Toppa med dressing och servera direkt.