REKLAM FÖR BOSCH
Äntligen kan jag stolt presentera mig själv som ambassadör för Bosch 😀 Älskar deras produkter och har jobbat med dom i flera år, jag är så glad över detta samarbete. Idag ska jag visa hur man gör perfekt toum, vakuumförpackar, marinerar maten och förlänger hållbarheten på salladen med Boschs stavmixer ErgoMixx 1000 W. Läs mer om den HÄR! Varför ska man vakuumförpackad maten tänker du nu? Du förlänger främst hållbarheten på maten och får mindre matsvinn. Blir det tex en citronhalva eller grönsaksslattar över kan du snabbt och smidigt vakuumförpacka maten så håller dom sig fräscha längre. Du kan även vakuumförpacka torrvaror i skafferiet eller mat som ska frysas in. Maten tar mindre plats och du slipper få frysbränna på fryst mat. Så smidigt! Du kan läsa mer om fördelarna med att vakuumförpackad HÄR! Förutom vakuumfunktionen i ErgoMixxen får du även en kraftfull stavmixer som mixar snabbt och effektivt utan stänk tack vare den fyrbladiga kniven QuattroBlade. Perfekt när man ska göra toum!
Läker portion va? Jag började med att hacka finhacka persiljan och myntan till taboulen, recept hittar du HÄR! För att örterna ska hålla sig fräscha och krispiga längre la jag dom i ErgoMixxens matlåda, sög ut luften och in kylen. Kan förvaras finhackade i kylen upp till 3-4 dagar. Bara att ta fram när det är dags att blanda salladen. Laxen snabbmarinerade jag för att få ut maximal med smak. Recept på laxen hittar du nedan. Slutligen mixade jag ihop vitlökskrämen. Älskar att jag kan få ut så mycket ur en och samma produkt.
4 portioner
Laxen:
4 skivor lax
Marinad:
1 citron
2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
4 msk finhackad persilja
0,5 dl olivolja
Salt & peppar
Olja till stekning
Toum:
2 äggvitor
1-3 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1)
Ca 2-3 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1-2 tsk citronsaft eller 1 krm citronsyra
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg laxen i vakuumpåsen, häll över marinaden, massera in den i laxen lite lätt och stäng sedan ihop påsen. Vakuumförpacka och låt stå en stund. Ca 15 min i rumstemperatur eller i kylen över natten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen ca 4-5 min på varje sida.
Toum: Krossa vitlöken och banka på den med kniven tills den blir lite mosad i små bitar. Mixa med stavmixern tills det bildas vitt skum i skålen av äggvitan, det tar ca 2-3 min. Sen droppar du i oljan, i en fin och tunn stråle samtidigt som du mixar och rör om i skålen. Häll i långsamt tills vitlökskrämen tjocknar och blir fluffig. Viktigt att ha tålamod och hälla i oljan försiktigt, annars skär såsen sig. När toumen har blivit fluffig och krämig är den klar. Ställ i kylen en stund innan servering. Servera laxen med taboule, toum och tomatbulgur.
Schnitzel är en mycket populär rätt i många delar av världen. Inte så konstigt! Av få ingredienser kan du få ihop en riktigt smarrig rätt😍 Servera den frasiga kycklingschnitzeln med en god champinjonsås och potatis👌 Supergott och enkelt! Recept i min profil @zeinaskitchen
TÄVLING🏆
5 personer har chansen att vinna Middagskompassen. Kokboken med läckra, lättlagade och klimatsmarta recept 💚
För att vara med och tävla
🌶Skriv vilken råvara som är din favorit i kommentarerna
🌶Tagga två kompisar och följ @zeinaskitchen
5 slumpmässiga vinnare utses den 19 juni🥳
Lycka till ❤️
Snabb lahmacun gjord på tortillabröd. Supergod köttfärspizza som passar perfekt att bjuda på till vardags eller till fest. Allra godast att avnjutas varm men funkar också strålande att servera kall på buffén❤️
6 portioner
12 st mellanstora tortillabröd
Fyllning
Ca 500 g köttfärs
1 lök (röd eller gul)
1 grön paprika
3 st tomater
1 liten knippe persilja
2 msk paprikapuré (kan ersättas med 2 msk tomatpuré+1 msk paprikapulver)
1 msk tomatpuré
2 msk granatäppelsirap (kan uteslutas)
1 msk rapsolja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Citron att pressa över
Valfria grönsaker bredvid som tex tomat, lök, oliver, persilja, picklade grönsaker
Gör såhär:
Finhacka alla grönsaker och blanda sedan ihop med alla ingredienser till fyllningen. Lägg köttfärsröran i en sil och låt rinna av en stund. Värm ugnen till 225°, över och under värme. Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över hela brödet, tryck ut fyllningen med fingrarna och snåla inte med fyllningen, den krymper ihop i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12-15 min, tills färsen är klar och tortillabröden fått frasiga kanter.
Det här passar bra att servera nu i påsk. Har alla ingredienserna hemma. Letar efter ett intressant recept för påsklammet och kanske hittar jag det här.
Jag önskar dig och din familj några sköna lediga vårdagar. God mat blir det säkert!