Perfekt toum, snabbmarinerad lax & krispig taboule

REKLAM FÖR BOSCH

Äntligen kan jag stolt presentera mig själv som ambassadör för Bosch 😀 Älskar deras produkter och har  jobbat med dom i flera år, jag är så glad över detta samarbete. Idag ska jag visa hur man gör perfekt toum, vakuumförpackar, marinerar maten och förlänger hållbarheten på salladen med Boschs stavmixer ErgoMixx 1000 W. Läs mer om den HÄR! Varför ska man vakuumförpackad maten tänker du nu? Du förlänger främst hållbarheten på maten och får mindre matsvinn. Blir det tex en citronhalva eller grönsaksslattar över kan du snabbt och smidigt vakuumförpacka maten så håller dom sig fräscha längre. Du kan även vakuumförpacka torrvaror i skafferiet eller mat som ska frysas in. Maten tar mindre plats och du slipper få frysbränna på fryst mat. Så smidigt! Du kan läsa mer om fördelarna med att vakuumförpackad HÄR! Förutom vakuumfunktionen i ErgoMixxen får du även en kraftfull stavmixer som mixar snabbt och effektivt utan stänk tack vare den fyrbladiga kniven QuattroBlade. Perfekt när man ska göra toum!

Läker portion va? Jag började med att hacka finhacka persiljan och myntan till taboulen, recept hittar du HÄR! För att örterna ska hålla sig fräscha och krispiga längre la jag dom i ErgoMixxens matlåda, sög ut luften och in kylen. Kan förvaras finhackade i kylen upp till 3-4 dagar. Bara att ta fram när det är dags att blanda salladen. Laxen snabbmarinerade jag för att få ut maximal med smak. Recept på laxen hittar du nedan. Slutligen mixade jag ihop vitlökskrämen. Älskar att jag kan få ut så mycket ur en och samma produkt. 

4 portioner
Laxen:
4 skivor lax
Marinad:
1 citron
2 pressad vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
4 msk finhackad persilja
0,5 dl olivolja
Salt & peppar
Olja till stekning
Toum:
2 äggvitor
1-3 vitlöksklyftor (för skarp vitlökssmak tar du 2-3 klyftor, för mildare smak tar du 1)
Ca 2-3 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1-2 tsk citronsaft eller 1 krm citronsyra

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg laxen i vakuumpåsen, häll över marinaden, massera in den i laxen lite lätt och stäng sedan ihop påsen. Vakuumförpacka och låt stå en stund. Ca 15 min i rumstemperatur eller i kylen över natten. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen ca 4-5 min på varje sida.

Toum: Krossa vitlöken och banka på den med kniven tills den blir lite mosad i små bitar. Mixa med stavmixern tills det bildas vitt skum i skålen av äggvitan, det tar ca 2-3 min.  Sen droppar du i oljan, i en fin och tunn stråle samtidigt som du mixar och rör om i skålen. Häll i långsamt tills vitlökskrämen tjocknar och blir fluffig. Viktigt att ha tålamod och hälla i oljan försiktigt, annars skär såsen sig. När toumen har blivit fluffig och krämig är den klar. Ställ i kylen en stund innan servering. Servera laxen med taboule, toum och tomatbulgur.

Join the Conversation

  1. Minou says:

    Det här passar bra att servera nu i påsk. Har alla ingredienserna hemma. Letar efter ett intressant recept för påsklammet och kanske hittar jag det här.
    Jag önskar dig och din familj några sköna lediga vårdagar. God mat blir det säkert!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close