Fluffiga polska pannkakor stekta i olja och toppade med florsocker. De är en blandung mellan äppelmunkar och amerikanska pannkakor. Himmelskt goda!
Ca 20 st pannkakor
2 st äpplen
5 dl vetemjöl
4 dl ljummen mjölk
2 st ägg
2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst
2 tsk vaniljsocker
1 msk socker
0,5 tsk salt
Florsocker till garnering
Olja till stekning
Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen och får dagligen matinspo.
Gör såhär:
Blanda mjöl, torrjäst, vaniljsocker, socker och salt i en bunke. Eller lös upp färsk jäst i lite mjölk först. Tillsätt ljummen mjölk och vispa smeten slät med en handvisp. Tillsätt äggen och vispa lite till. Täck sedan bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur 1 timme.
Skala och finhacka äpplena, hacka dem i små fina tärningar. Vänd försiktigt i smeten, blanda inte mer än nödvändigt, försök att behålla smeten fluffig.
Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Stek pannkakorna tills de blir gyllene ca 3 min på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme på oljan, för då kan pannkakan stekas utanpå men fortfarande vara rå i mitten. Låt pannkakorna rinna av på papper. Pudra med florsocker och servera med sylt.
Hej! Vad kul att du tar fram recept på maträtter från Polen. De heter racuchy.:)
Jag bytte ut vetemjölet mot samma mängd bovetemjöl och tog växtbaserad mjölk för att göra dem gluten- och mjölkproteinfria.
Blev supergott!
Detta recept ska jag spara!
Om jag inte har jäst hemma kan man använda bakpulver eller bikarbonat?
Ja! Min mamma altid använde bakpulver 😉
Vad händer om man inte har äpplen kan man göra utan dem då