Pytt i panna är en god vardagsrätt som går att variera efter smak och tycke. Korv, plasternacka, morot, majs, paprika ja det mesta går att blanda i pytten. Jag gör min väldigt enkel, nämligen på bara köttfärs, potatis och lök. Det behövs inte så mycket mer, hur gott som helst. Med ägg och rödbetor blir det ju nästan en riktig festmåltid som går hem hos alla i hushållet.6 portioner pytt i panna
1 kg fast potatis
25 g smör
400 g köttfärs av valfri sort
2 gula lökar
Salt & peppar
Servering:
Stekt ägg
Rödbetor
Serveringsförslag:
Ägg, rödbetor och persilja
Tips! Du kan byta ut några potatisar mot morot och palsternacka
Gör såhär:
Skala och hacka potatisar i tärningar (eller använd kalla kokta potatisar som blivit över från gårdagens middag). Koka upp dem hastigt i saltad vatten, ca 3 min. Låt sedan rinna av ordentligt en stund i silen. Värm ugnen till 225°, över och undervärme, klä en plåt med bakpapper. När potatisen slutar ångas häller du den på plåten och klickar smör över. Baka mitt i ugnen i ca 15 min, öppna luckan och vänd på dem 2-3 ggr.
Hacka löken och stek i olja med en klick smör tills den får färg. Vänd i köttfärsen och stek den tills den får färg och smular sig. Vänd i den stekta potatisen och krydda med salt och peppar. Garnera med persilja och servera med rödbetor och stekt ägg. Mums!
Schnitzel är en mycket populär rätt i många delar av världen. Inte så konstigt! Av få ingredienser kan du få ihop en riktigt smarrig rätt😍 Servera den frasiga kycklingschnitzeln med en god champinjonsås och potatis👌 Supergott och enkelt! Recept i min profil @zeinaskitchen
TÄVLING🏆
5 personer har chansen att vinna Middagskompassen. Kokboken med läckra, lättlagade och klimatsmarta recept 💚
För att vara med och tävla
🌶Skriv vilken råvara som är din favorit i kommentarerna
🌶Tagga två kompisar och följ @zeinaskitchen
5 slumpmässiga vinnare utses den 19 juni🥳
Lycka till ❤️
Snabb lahmacun gjord på tortillabröd. Supergod köttfärspizza som passar perfekt att bjuda på till vardags eller till fest. Allra godast att avnjutas varm men funkar också strålande att servera kall på buffén❤️
6 portioner
12 st mellanstora tortillabröd
Fyllning
Ca 500 g köttfärs
1 lök (röd eller gul)
1 grön paprika
3 st tomater
1 liten knippe persilja
2 msk paprikapuré (kan ersättas med 2 msk tomatpuré+1 msk paprikapulver)
1 msk tomatpuré
2 msk granatäppelsirap (kan uteslutas)
1 msk rapsolja
Salt & peppar
Serveringsförslag:
Citron att pressa över
Valfria grönsaker bredvid som tex tomat, lök, oliver, persilja, picklade grönsaker
Gör såhär:
Finhacka alla grönsaker och blanda sedan ihop med alla ingredienser till fyllningen. Lägg köttfärsröran i en sil och låt rinna av en stund. Värm ugnen till 225°, över och under värme. Lägg tortillabröd på en plåt med bakplåtspapper. Fördela fyllningen jämnt över hela brödet, tryck ut fyllningen med fingrarna och snåla inte med fyllningen, den krymper ihop i ugnen. Baka i nedre delen av ugnen i ca 12-15 min, tills färsen är klar och tortillabröden fått frasiga kanter.
Gjorde denna vegansk med anammas sojafärs. Jättegott!!