En nyttigare variant på panerad kyckling där jag använder quinoa istället för ströbröd. De blir fantastiskt goda, quinoan ger dem en god krispig yta och en härlig smak. Jag har modifierat mitt omtyckta recept med cornflakes panering som du hittar HÄR! Det blev en hit här hemma och även barnen gillade dessa.
6 portioner Quinoapanerad kyckling
Curry, paprika pulver, örtsalt/salt, svartpeppar- 1,5 tsk av samtliga kryddor
3/4 dl mjöl
4-5 kycklingfiléer
2 dl quinoa (röd eller vit)
3 st ägg
Servering:
En god sallad eller ajvarpotatis– recept HÄR!
Gör såhär:
Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna helt och se till att kornen inte är för vattniga innan användning. Blanda mjöl och kryddorna i en djup tallrik, vispa upp äggen med lite salt och lägg i en separat tallrik. Lägg quinoa i en separat tallrik. Dela varje kycklingfilé i 2-3 delar, beroende på hur tjock filé du har. Doppa först filén i kryddmjölet, sen i äggen och slutligen i quinoan. Gör så tills du har använt alla dina filéer.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200 grader. Ringla lite olja över filéerna. Grilla sedan i ugnen i ca 20-30, tiden varierar beroende på hur tunna skivor du har skurit varje filé. När jag skär en filé i tre skivor, blir den ganska tunna och behöver då 20 min i ugnen. En tjockare filé behöver ca 30 min.
Currysås
25 g smör
1 msk curry
1 msk mjöl
3 dl grädde
Halv hönsbuljong ( soja, salt eller grönsaksbuljong funkar oxå)
1 dl mjölk
Svartpeppar
Smält smör, tillsätt curryn och fräs en stund. Tillsätt mjöl och rör om. Blanda i övriga ingredienser och koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt sjuda i ca 3-4 min.