Sunomono- Japansk gurksallad

Fräsch japansk gurksallad som passar perfekt vid de flesta rätter. Lite som pressgurka fast med mer sting! Om du gillar sötma kan du tillsätta lite socker i dressingen.

4 portioner
300 g gurka (gärna små gurkor)
1 röd chili
1 msk vita sesamfrön till garnering
Dressing:
0,5 dl risvinäger
2 tsk japansk soja
Liten nypa salt

Gör såhär:
Skiva gurkorna tunt, gärna med en mandolin. Strimla chilin tunt. Lägg gurka och chili i en skål. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen, häll över gurkorna och blanda. Låt stå i ca 30 min i kyl innan servering. Servera som tillbehör vid maten. Passar fint vid de flesta rätter.

Foto: Ulrika Ekblom från min kokbok Zeinas Green Kitchen

Ostbricka och virgin strawberry daiquiri
à la @andrafarhad 🤩
Recept på drinken🍓
2 glas
150 g djupfrysta jordgubbar
2 st lime
Ca 4 dl Lemon schweppes
Lime, mynta och is till servering
Gör såhär:
Presa limen. Lägg jordgubbar, limejuice och schweppes i en mixer och mixa tills du får en jordgubbsslush. Häll upp i glas, späd ut med lite mer schweppes och servera!

4169 31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Like
Close
Your custom text © Copyright 2022. All rights reserved.
Close