Riktigt läcker och lättlagad tomatsoppa gjord på körsbärstomater på burk. Soppan är enkel men ändå fyllig och mättande. Om du vill göra den matigare kan du vända i lite kikärtor eller pasta. Soppan har jag serverat med ostfyllda gifflar, recept hittar HÄR!
4 portioner
2 frp hela körsbärstomater på burk (á 400 g)
1 röd eller gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 selleristjälkar
2 msk tomatpuré
2 st grönsaksbuljongtärningar eller 2,5 msk fond
2 dl grädde
Ca 7 dl vatten
Salt & peppar
Olivolja till stekning och garnering
Färsk basilika till servering (valfritt)
Serveringsförslag:
Ostfyllda gifflar
Gör såhär:
Hacka lök och selleri i tärningar. Skala och riv morot fint. Finhacka vitlök. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, morot och selleri under omrörning tills de mjuknar lite. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt tomatpuré och fräs det hela ytterligare. Vänd i körsbärstomater på burk, vatten, smula i buljong och blanda. Mosa tomaterna lite lätt med undersidan av en sked, Låt soppan koka på medelhög värme under lock i ca 25-30 min. Vänd sedan i grädde, smaka av med salt och peppar. Låt soppan puttra utan lock i 10 min. Toppa med färsk basilika, en skvätt olivolja och servera!
Alltid goda och lättlagade recept. Älskar din tomatsoppa, som jag gör med två burkar Marzano tomater från Neapel. Blir mkt gott!