Tonfisk i currysås med ris- middag på 30 min

Tonfisk i en god currysås. Denna rätt är fantastisk. Inte bara för att den är så himla enkel att laga utan för alla goda smaker den bjuder på. Servera med pasta eller ris och en god sallad bredvid. Lättlagat och gottigottgott!

RECEPT PÅ SALLADEN HITTAR DU HÄR!

sheermal

RECEPT PÅ KYCKLINGFILÉ I CURRYSÅS HITTAR DU HÄR!

4-6 portioner
2 burkar tonfisk i vatten
1 bit purjolök eller 1 vanlig lök
1 liten bit ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 tsk curry
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas men det ger en vacker färg i maten)
1 hönsbuljongtärning
3 dl creme fraiche
3 dl grädde (valfri fetthalt)

Glöm inte att följa Zeinas Kitchen på Instagram HÄR! & Facebook HÄR! Då missar du aldrig när jag uppdaterar bloggen och får dagligen matinspo.

Gör såhär:
Låt tonfisken rinna av. Hacka lök, vitlök, ingefära och fräs dem tills löken mjuknar. Hacka paprikan och blanda i stekpannan tillsammans med löken. Tillsätt curry och gurkmeja och fräs allting i 2-3 min. Häll i grädde, crème fraîche, buljongtärning och koka upp allting. Låt sjuda långsamt i ca 10-15 min. Smaka av och krydda eventuellt mer. Vänd i tonfisken försiktigt utan att smula till den för mycket. Stäng av värmen och servera med ris, pasta eller något annat gott tillbehör. Så enkelt men ÅH så gott!

Fräs löken
Fräs lök, vitlök och ingefära.
Tillsätt paprika, curry och gurkmeja.
Tillsätt paprika, curry och gurkmeja.
Tillsätt grädde, crème fracihe, peppar och buljong.
Tillsätt grädde, crème fracihe, peppar och buljong. Koka upp och låt småputtra i ca 10-15 min.
Vänd i avrunnen tonfisk.
Vänd i avrunnen tonfisk.
Stäng av värmen. Nu är såsen redo för servering.
Tonfisk
Tadaa! Lyxmiddag på nolltid. Servera med ris/pasta och sallad. Smaklig måltid!

Join the Conversation

  1. Ohh vad gott!

  2. Att tillsätta extra gurkmeja är nyttigt! På vår seglats i Karibien fick vi veta att på Grenada och i Trinidad använder man gurkmeja som anti-inflammatoriskt medel och även istället för penicillin. Gurkmeja smakar inte speciellt mycket men kan bli beskt om man överdoserar.
    Jag använder nästan alltid gurkmeja i matlagning numera och har fått betydligt mindre problem med stela leder. Så hoppa inte över gurkmejan, använd det mer istället.

    1. Zeina Author says:

      Helt rätt, älskar gurkmeja. Både smak och färgen och självklart för att den är nyttig på köpet. Grymt bra! Tack för infon. /Zeina 🙂

  3. selma says:

    Hej kära Zeina, är förälskad i dina recept och bilderna är helt fantastiska och bra vägledande. Undrar bara ifall du är duktig ang ris? Ätit på en speciell restaurang där de serverar ris som är väldigt glansig.. har försökt med olja men funkar inte blir aldrig så! Det är precis samma ris som på din bild bara att deras blir väldigt glansig… blir tokig vet inte hur jag ska få till det hehe..

    All respekt till dig 🙂 du är grym

    1. Zeina Author says:

      Hej 😀
      Tack så jätte mycket fina du. För att få riset glansigt så hettar du upp olja ordentligt, som om du ska fritera något och ringlar den över riset när den är helt färdiglagad. Följ detta recept och avsluta med att ringla het olja över när den är helt klar http://zeinaskitchen.se/basta-sattet-att-tillaga-basmatiris-pa/
      Lycka till /Kramar från mig

  4. Marie says:

    Vi testade detta recept idag, har aldrig tidigare gjort något med varken curry eller tonfisk men blev sugen på receptet eftersom det dök upp flera gånger på Facebook-sidan. Det var verkligen jättegott! Tack Zeina för underbara recept 🙂

    1. Zeina Author says:

      Men så skoj! Tack för att du tar dig tid att skriva några rader och berätta vad du tyckte. Jätte kul att läsa. Kram /Zeina

  5. hanna says:

    Slängde i lite mango chutney i röran och den vart kanon. 🙂

    1. Zeina Author says:

      Härligt 😀 så gott med chutney

  6. Carro says:

    Hej! Jag undrar vad jag skulle kunna ta istället för creme fraiche idenna rätt. Svårt att finna här i Brasilien nämligen. Kokosmjölk kandke eller bara öka grädden?
    Tack,
    Carro (ett av dina fans från Veckans Matsedel hehe)

    1. Zeina Author says:

      Hej❤
      Sorry för sent svar från mig. Hoppas att det löste sig ändå. Mer grädde funkar superbra. Även kokosmjölk låter smarrigt. Ha det fint. Kram

  7. Detta till en bakpotatis, mmmmm.

  8. Emelie says:

    Så himla gott! Kommer bli en återkommande favorit här hemma!

  9. Alija says:

    Har lagat detta rätt för middag och det var supergott.

  10. Alexandra says:

    Men oj, så gott detta var! Har mycket zuccini och spenat i trädgården nu så jag tog det istället för paprika. Kommer absolut att göra igen! Tusen tack .

  11. Marcus says:

    Hej! Är ganska ny inom matlagning och undrar hur mycket en liten bit ingefära är ? Vet inte hur jag ska smaka av det. Det här receptet har jag till och med drömt om att jag har ätit så det MÅSTE testas 😀

  12. Emelie says:

    Så enkelt och så gott, barnen älskar denna gryta, jag brukar även ha i en burk majs

  13. Annie says:

    Hej och tack Zeina för alla fina recept du ger oss. Lagar ofta efter dina recept och när familjen berömmer den goda maten säger jag: Man kan lita på Zeina . Den här grytan har vi gjort i flera år nu. Vill bara berätta att om man vill få den lite “lättare” kan man byta ut grädden och creme fraichen till en burk kokosmjölk och en burk krossad tomat. Det blir jättebra!

  14. Emelie says:

    Smakade ljuvligt tills jag tillsatte tonfisken, den tog över helt och man kände ingen curry smak, undrar vad jag gjort för fel

  15. Anonym says:

    ska strax laga – ville gärna ha den passande salladen till men din länk går till en sås istället…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Like
Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close